Persbericht – Milan Merckelbagh herpakt zich met twee scores

Heerlen – Vorige maand keerde Milan Merckelbagh zonder punten terug uit Tsjechie. De vierde wedstrijd van het Internationale Deutsche Motorradmeisterschaft (IDM) verliep gelukkig beter. Met een achtste en negende plaats wist de Yamaha-rijder beide races goed te scoren in Schleiz. In de tussenstand zakt de student echter naar de tiende plaats. De beide overwinningen gingen naar Max Enderlein die het kampioenschap ook ruim leidt.

Kwalificatie:
In de vrije training gaat Milan met een highsider tegen de grond maar gelukkig valt de schade aan mens en machine mee. Het bijna 4 kilometer lange circuit is bijzonder snel en voeg daarbij het hoogteverschil en de chicanes toe wat het plaatje compleet maakt. Het slechte weekend in Most blijft parten spelen want de ’track time’ die je mis loopt is bijzonder waardevol en loop je niet zomaar meer in. Op slechts 1,4 seconden van de snelste man moet de Limburger genoegen nemen met de dertiende startplaats. Vanaf de vierde rij moet de Yamaha-rijder zich naar voren zien te werken in de Duitse deelstaat Thüringen.

Racing:
De races verlopen nagenoeg hetzelfde. De starts van Milan zijn goed en daar weet hij direct plaatsen goed te maken. De eerste race wordt afgesloten op een achtste plaats. De tweede race weet de Hertrampf MO Yamaha Racing-rijder als negende over de finsh te komen. De achtste plaats in binnen handbereik maar ondanks de inzet lukte het niet om de plek over te nemen.

Milan Merckelbagh:
“Met deze top tien noteringen ben ik tevreden maar ook zeker niet meer dan dat. Ik wil richting de top vijf, dat was mijn doel voor het seizoen en dat blijft. De tweede manche leek de achtste plaats haalbaar maar ik kwam niet voorbij. Ik was ronde na ronde sneller maar passeren wilde niet lukken zonder veel risico te nemen. Dat wilde ik niet doen, ik moest dit weekend beide races scoren! Ik hoop in Assen verder naar voren te zitten, alle pijlen op de top vijf.”

Volgende keer:
Over drie weken gaat het kampioenschap verder in Nederland! Op 12-13-14 augustus is het IDM te gast op het TT Circuit en dat is een belangrijke wedstrijd! Daarna volgen er nog wedstrijden op de Red Bull Ring en in Hockenheim.

Uitslagen IDM #4; Schleiz, D:
Race 1
1. Max Enderlein D Yamaha
2. Luca De Vleeschauwer B Kawasaki
3. Twan Smits NL Yamaha
4. Jan-Ole Jahning D Yamaha
5. Melvin van der Voort NL Yamaha
8. Milan Merckelbagh NL Yamaha

Race 2
1. Max Enderlein D Yamaha
2. Twan Smits NL Yamaha
3. Luca De Vleeschauwer B Kawasaki
4. Melvin van der Voort NL Yamaha
5. Jan-Ole Jahning D Yamaha
9. Milan Merckelbagh NL Yamaha

Tussenstand IDM SuperSport:
1. Max Enderlein D Yamaha 195
2. Luca De Vleeschauwer B Kawasaki 114
3. Andrea Kofler A Kawasaki 107
4. Thomas Gradinger A Yamaha 86
5. Christoph Beinlich D Yamaha 72
10. Milan Merckelbagh NL Yamaha 54

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: IDM

Delen