Persbericht – Geen punten voor Milan Merckelbagh

Heerlen – Zonder punten en heel teleurgesteld keert Milan Merckelbagh terug in Tsjechië voor de derde wedstrijd van het Internationale Deutsche Motorradmeisterschaft (IDM). De Yamaha-rijder kwam niet tot scoren op het circuit van Most. In de tussenstand van het kampioenschap zakt de student dan ook naar de achtste plaats. De beide overwinningen gingen naar de Italiaanse gastrijder Raffaele De Rosa.

Kwalificatie:
De reis naar het circuit verliep al moeizaam want door een tentamen kon Milan donderdagmiddag om 16 uur pas thuis vertrekken. Onderweg is er een wegafsluiting door een ongeval en daardoor komt men pas om 4 uur in de ochtend aan in het hotel. Om 7.30 uur moet de coureur zich echter alweer melden op het circuit om zich voor te bereiden. De vrije trainingen verlopen moeizaam maar de eerste kwalificatie op het natte circuit is goed. Milan weet een zesde tijd te laten noteren. De tweede kwalificatietraining is droog en dan moet de Yamaha-rijder genoegen nemen met een 17e startplaats.

Racing:
De start van de eerste race is heel goed en de Hertrampf MO Yamaha Racing-rijder stormt naar voren.Milan stuurt te enthousiast over de curbstones en wordt van de motor geworpen. De Heerlenaar gaat onderuit en moet de wedstrijd vanaf de vangrails bekijken. Omdat coureur en zijn machine aan de buitenkant van het circuit staan moet het team wachten met de reparatie tot de Yamaha terug is gebracht door de marshalls maar dat is na de wedstrijd. Er wordt met man en macht gewerkt om de machine weer klaar te krijgen voor de tweede race. Dat lukt maar in de opwarmronde valt Milan stil door een probleem met de remmen. Waarschijnlijk is er iets mis gegaan met de rempomp.

Milan Merckelbagh:
“Het weekend verliep heel slecht, de heenreis liep al mis en daarna is het op een zesde trainingstijd in Q1 niet meer goed gekomen. Natuurlijk baal ik enorm want ik had zoveel zin in deze wedstrijd. Daarbij stonden en er paar snelle mannen bij die op hoog niveau racen dus is het altijd leuk om eens te kijken en te vergelijken. Zover kwam het helaas niet, geen punten! Het gaat een lange reis naar huis worden……”

Volgende keer:
Op 22-24 juli gaat het kampioenschap verder op het circuit van Schleiz in de Thüringen. Op de ‘Schleizer Dreieck’ hoopt Milan goed tot scoren te komen en de vieze smaak van Most weg te spoelen.

Uitslagen IDM #3; Most, CZ:
Race 1
1. Raffaele De Rosa I Ducati
2. Glenn van Straalen NL Yamaha
3. Patrick Hobelsberger D Yamaha
4. Thomas Gradinger A Yamaha
5. Max Enderlein D Yamaha
DNF. Milan Merckelbagh NL Yamaha

Race 2
1. Raffaele De Rosa I Ducati
2. Glenn van Straalen NL Yamaha
3. Patrick Hobelsberger D Yamaha
4. Max Enderlein D Yamaha
5. Thomas Gradinger A Yamaha
DNS. Milan Merckelbagh NL Yamaha

Tussenstand IDM SuperSport:
1. Max Enderlein D Yamaha 145
2. Andrea Kofler A Kawasaki 89
3. Thomas Gradinger A Yamaha 86
4. Luca De Vleeschauwer B Kawasaki 78
5. Yves Stadelmann CH Yamaha 56
8. Milan Merckelbagh NL Yamaha 39

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Crumb Pictures

Delen