Persbericht – Milan Merckelbagh stijgt naar de zesde plaats

Heerlen – Tijdens de tweede wedstrijd van het Internationale Deutsche Motorradmeisterschaft (IDM) heeft Milan Merckelbagh goed weten te scoren. De Yamaha-rijder werd zesde en vierde tijdens de races in Oschersleben. In de tussenstand van het kampioenschap stijgt de student naar de zesde plaats op slechts tien punten van de derde plaats. De beide overwinningen gingen opnieuw naar Max Enderlein.

Kwalificatie:
De eerste kwalificatie op de Motorsport Arena Oschersleben verliep goed voor Milan. Hij wist een achtste tijd op de klokken te zetten zonder grote problemen. In de afsluitende training moest het dan gebeuren maar het verliep helemaal anders. Milan probeert alles om zijn eerdere tijd te verbeteren maar keer op keer lukt dat niet. Omdat twee andere rijders zich wel weten te verbeteren moest de Limburger vanaf de tiende startplaats vertrekken tijdens de beide races op zondagmiddag.

Racing:
De eerste race komt Milan heel goed uit de start en de Hertrampf MO Yamaha Racing-rijder duikt als vierde de eerste bocht in. Een bijzondere prestatie vanaf de derde startrij! Het rijden ging lekker maar twee foutjes tijdens het aan remmen zorgde ervoor dat er twee plaatsen verloren gingen. De zesde plaats werd gelukkig tot aan het einde van de wedstrijd vastgehouden door de coureur uit Heerlen.
Tijdens de tweede start van het weekend reageert Milan nog beter en hij weet als derde de eerste bocht in te gaan. Deze positie wordt de eerste helft van de wedstrijd zonder veel problemen vastgehouden. Dan komen er problemen met de achterband, deze begon steeds meer te glijden waardoor het tempo omlaag moet. De derde plaats gaat verloren maar gelukkig weet Milan zijn machine als vierde over de finish te rijden!

Milan Merckelbagh:
“Als eerste heel veel dank aan het team, de kwalificatie verliep niet lekker maar ondanks de mindere startpositie wist ik beide manches goed te scoren. De Yamaha is super en dat zorgde voor twee hele goede starts. Ik ben zeer tevreden met de resultaten en ik kijk erg uit naar de wedstrijden in Most”

Volgende keer:
De derde wedstrijd van het kampioenschap zal worden verreden in Tsjechië. Het laatste weekend van juni worden de punten verdeeld op het circuit van Most. Een mooi circuit even ten Zuiden van Dresden nipt over de grens met Tsjechië.

Uitslagen IDM #2; Oschersleben, D:
Race 1
1. Max Enderlein D Yamaha
2. Andrea Kofler A Kawasaki
3. Christoph Beinlich D Yamaha
4. Melvin van der Voorst NL Yamaha
5. Jan-Ole Jahnig D Yamaha
6. Milan Merckelbagh NL Yamaha

Race 2
1. Max Enderlein D Yamaha
2. Luca De Vleeschauwer B Kawasaki
3. Andrea Kofler A Kawasaki
4. Milan Merckelbagh NL Yamaha
5. Jan-Ole Jahnig D Yamaha

Tussenstand IDM SuperSport:
1. Max Enderlein D Yamaha 100
2. Andrea Kofler A Kawasaki 60
3. Luca De Vleeschauwer B Kawasaki 49
4. Jan-Ole Jahnig D Yamaha 42
5. Thomas Gradinger A Yamaha 40
6. Milan Merckelbagh NL Yamaha 39

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Dino Eisele

Delen