Persbericht – Merckelbagh scoort beide races tijdens de openingswedstrijd

Heerlen – Op de DEKRA Lausitzring heeft Milan Merckelbagh beide races gescoord tijdens de eerste wedstrijd van het  Internationale Deutsche Motorradmeisterschaft (IDM). De Yamaha-rijder werd zevende en negende tijdens de races, in het klassement bezet de student nu de zevende plaats met nog zes race weekenden op het programma. De overwinning ging naar Max Enderlein, de kampioen van 2018 en 2019 wist beide races op zijn naam te schrijven.

Kwalificatie:
De trainingen verliep erg moeizaam voor Milan die een aantal problemen met de machine moet oplossen. Met Hertrampf MO Yamaha Racing lukt dat behoorlijk maar het zorgt voor spanning. In de kwalificatie wordt er snel een tijd gereden maar wat de coureur ook probeert deze kan hij niet meer verbeteren. Vanaf de dertiende startplaats moeten de beide wedstrijden dus aangevangen worden.Racing:
De eerste race is de start niet heel goed omdat de machine op het achterwiel wil. Dat wordt gecorrigeerd maar dat kost natuurlijk tijd in de sprint naar de eerste bocht. Achteraf is dat misschien wel een gelukje want een aantal coureurs raakt elkaar en gaan onderuit. Milan kan het gelukkig ontwijken en kan zijn race vervolgen. Het rijden gaat goed en de coureur uit Heerlen weet zich op te werken naar de zevende plaats waar hij ook finisht.
Wanneer de startlichten voor de tweede race uit gaan schiet Milan uit de startblokken en hij maakt zeven plaatsen goed. Op een zesde plaats komt de Limburger uit de eerste ronde en deze positie wordt lang vast gehouden maar de banden worden in de tweede helft van de race snel minder door slijtage. Hierdoor gaan er drie plaatsen verloren en de finish wordt op een negende plaats bereikt.Milan Merckelbagh:
“De trainingen verliepen niet goed terwijl onze voorbereiding zo goed is verlopen. Mijn eerste tijd was de snelste terwijl ik normaal gesproken mezelf juist later in de sessie kan verbeteren. Het plan was vervolgens ook om goed te starten en de ellebogen naar buiten te doen tijdens de wedstrijden. De eerste race ging goed en met de zevende plaats was ik nog redelijk tevreden. De tweede race vertrok ik heel goed maar mijn banden werden heel snel minder. Ik verloor drie plaatsen en dat is natuurlijk zuur. Ik wil Hertrampf MO Yamaha Racing bedanken en alle sponsoren. Ik kijk uit naar de volgende wedstrijd en zal er klaar voor zijn.”

Volgende keer:
De volgende ronde om het IDM-kampioenschap zal over twee weken worden verreden. Op 20-21-22 mei is Milan en zijn team te gast op de Motorsport Arena in Oschersleben.Uitslagen IDM #1; Lausitzring, D:
Race 1
1. Max Enderlein D Yamaha
2. Thomas Gradinger A Yamaha
3. Luca De Vleeschauwer B Kawasaki
4. Andrea Kofler A Kawasaki
5. Jan-Ole Jahnig D Yamaha
7. Milan Merckelbagh NL Yamaha

Race 2
1. Max Enderlein D Yamaha
2. Thomas Gradinger A Yamaha
3. Christoph Beinlich D Yamaha
4. Luca De Vleeschauwer B Kawasaki
5. Andrea Kofler A Kawasaki
9. Milan Merckelbagh NL Yamaha

Tussenstand IDM SuperSport:
1. Max Enderlein D Yamaha 50
2. Thomas Gradinger A Yamaha 40
3. Luca De Vleeschauwer B Kawasaki 29
4. Andrea Kofler A Kawasaki 24
5. Jan-Ole Jahnig D Yamaha 20
7. Milan Merckelbagh NL Yamaha 16

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Onbekend

Delen