Persbericht – Merckelbagh tekent bij Hertrampf MO Yamaha Racing Team

Heerlen – Ook in 2022 zal Milan Merckelbagh actief zijn in het Internationale Deutsche Motorradmeisterschaft (IDM). De Limburger heeft een contract getekend bij Hertrampf MO Yamaha Racing Team. De student zal opnieuw uitkomen in de SuperSport600, de klasse waar hij in 2020 als zesde wist te finishen. Het vorige seizoen verliep door een knieblessure moeizaam voor de Heerlenaar die als 21e eindigde.

SuperSport600:
Bij Hertrampf is de 21-jarige coureur de enige rijder in het IDM SS600. Zijn teamgenoten komen allemaal uit in de IDM Superbike. “Milan is hier van harte welkom. Hij is een geweldige kerel en past bij ons”, vertelt de nieuwe teambaas Denis Hertrampf. Tegelijkertijd legt hij uit waarom de stap naar de IDM Supersport mogelijk is ondanks het al driekoppige Superbike-team: “Ik hoef niet te investeren in apparatuur in de IDM Supersport en hoef geen nieuwe motorfiets te bouwen. Milan brengt hun eigen Yamaha mee en de transportmiddelen. We bieden hem de technische ondersteuning.”

Testen:
In april reist het team naar Spanje om nieuwe onderdelen en de afstelling te optimaliseren maar dit gebeurd helaas zonder Milan. Door tentamens heeft hij dan niet de mogelijkheden om in actie te komen. Volgend maand reist hij echter richting de zon om aan de voorbereidingen op de motor te beginnen.

Kalender:
Voor het komende seizoen staan er zeven race weekenden op het programma. Van deze zeven worden er drie buiten Duitsland verreden, er staan immers wedstrijden in Tsjechië, Oostenrijk en Nederland op de kalender. Op 6,7 en 8 mei begint het kampioenschap op de ruim 4 kilometer lange  Lausitzring.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Dino Eisele

Delen