Persbericht – Milan Merckelbagh op het podium tijdens IDC-finale

Gemert – Afgelopen zaterdag werd de finale het Internationale Dutch Championship (IDC) verreden op het circuit van Assen. Milan Merckelbagh kwam in actie op het circuit van Drenthe en wist zich beide races op het podium te rijden. De eerst race werd hij derde, later op de middag werd de Limburger tweede. De overwinning ging beide races naar Jeroen Hilster terwijl Jaimie van Sikkelerus al zeker was van de titel.

Trainingen:
In de trainingen is het circuit nog nat waardoor Milan besluit niet te veel risico’s te nemen. Een valpartij kan heel veel schade veroorzaken en met nog twee races op het programma is er geen tijd te verliezen voor de monteurs. Met de zevende startplaats heeft de Yamaha-rijder zich van een goede uitgangspositie verzekerd.

Races:
De eerste race begint Milan geweldig en hij stormt direct door naar de tweede plaats achter Hilster. Die heeft een stevig tempo te pakken welke de coureur uit Heerlen goed kan volgen. Milan volgt en bedenkt een tactiek om de aanval in te zetten. Zover komt het echter niet want Milan maakt een fout bij het aan remmen. Milan schakelt de machine even in de  ‘neutraal’ waardoor hij ruim door de bocht gaat. Hij verliest de aansluiting en direct wordt hij aangevallen waarbij er twee plaatsen verloren gaan. Deze strijd om de tweede plaats blijft heftig tot aan de finishvlag, achter De Bruin komt Milan als derde over de finish.
De tweede race begint heel goed voor de student die heel goed start en vanaf de zevende startplaats brutaal de leiding neemt. Hilster volgt en na drie ronden weet hij te profiteren wanneer Milan een foutje maakt. Hilster neemt de kop over en laat zich niet meer achterhalen. Milan rijdt de wedstrijd solide uit en hij pakt nu de tweede plaats voor De Bruin.

Reactie Milan:
“Een mooie manier om het seizoen af te sluiten. Beide races op het podium geeft natuurlijk een goed gevoel na een moeilijk seizoen. Ik wil graag iedereen bedanken die mij hebben bijgestaan tijdens de wedstrijden in binnen- en buitenland. De sponsoren, monteurs, teamleden, supporters en volgers heel veel dank voor jullie steun, inzet en interesse.”

2022:
Het seizoen is nu definitief voorbij en de plannen van Milan en zijn mensen zijn nog onduidelijk. De voorkeur ligt bij het IDM SuperSport600 maar er is nog onduidelijkheid over het reglement wat ook gevolgen heeft voor de merken.

Uitslagen IDC SuperSport600; Assen, NL:
Race  1
1. Jeroen Hilster NL Yamaha
2. Finn de Bruin NL Yamaha
3. Milan Merckelbagh NL Yamaha
4. Selwin Hamden NL Yamaha
5. Jonathan Schuijt NL Yamaha

Race  2
1. Jeroen Hilster NL Yamaha
2. Milan Merckelbagh NL Yamaha
3. Finn de Bruin NL Yamaha
4. Jonathan Schuijt NL Yamaha
5. Rick Kooistra NL Yamaha

Eindstand IDC na 11 wedstrijden:
1. Jaimie van Sikkelerus NL Yamaha
2. Jeroen Hilster NL Yamaha
3. Louis van Wijhe NL Yamaha
4. Finn de Bruin NL Yamaha
5. Selwin Hamden NL Yamaha
6. Milan Merckelbagh NL Yamaha

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Kees Siroo en Racing Passion photography

Delen