Persbericht – Milan Merckelbagh sluit pittig seizoen af met tiende plaats

Gemert – De voortdurende problemen door het coronavirus en een knieblessure hebben ervoor gezorgd dat het seizoen van Milan Merckelbagh heel anders is verlopen dan verwacht. Ook de laatste wedstrijd op de Hockenheimring kon niet voor de omslag zorgen. Toch wist de student de laatste race van het seizoen als tiende te finishen. De beide races werden gewonnen door Patrick Hobelsberger die daarmee zijn al veilig gestelde titel nog meer kleur gaf.

Trainingen:
De vrije trainingen en de eerste kwalificatie (Q1) verloopt goed voor de Limburger is steeds in de top tien te vinden is. De Q2 gaat goed tot Milan in de slotfase onderuit gaat. Hij is bezig zijn tijd verder aan te scherpen maar twee bochten voor de finish gaat het voorwiel zonder waarschuwing onder de motor vandaag. Geen verbetering van de tijd waardoor er nog plaatsen verloren gaan. De wedstrijden moeten dus begonnen worden vanaf de elfde startplaats, een plek op de vierde startij.

Races:
De eerste van het weekend komt Milan goed uit de startblokken maar in de tweede ronden is de race al voorbij. Door een koppelingsprobleem moet de wedstrijd vroegtijdig worden verlaten!
Gelukkig verliep de laatste race van het seizoen beter al was de start minder sterk dan normaal gesproken. De tiende plaats wordt behouden en de aansluiting worden gevonden bij Rob Hartog en Andreas Kofler. De landgenoot kan worden gepasseerd waardoor de jacht wordt ingezet op Kofler. Tot een echte aanval komt het echter niet want de ‘rem’-hand die verzuurde. Hierdoor komt Hartog terug en hij pakt de negende plaats terug. Milan stuurt zijn Yamaha als tiende over de finish en sluit daarmee het seizoen af. Al met al gaat 2021 de boeken is als het slechtste seizoen van Milan zijn motorloopbaan. Voor de startlichten voor de eerste keer uitgingen had Milan te kampen met een zware knieblessure. Om het seizoen dan toch nog met een tiende plaats af te sluiten is dan nog een mooie pleister op de wond.

2022:
Deze wedstrijd was tevens het voorlopige afscheid van Bonovo Action by MGM Racing Team in het IDM. Het team zal volgende seizoen uitsluitend actief zijn in het wereldkampioenschap. Aan de plannen van Milan voor het volgende seizoen wordt dus momenteel hard gewerkt.

Volgende keer:
De laatste wedstrijd van het seizoen is komend weekend is Assen waar de finale dan de IDC zal worden verreden.

Uitslagen IDM SuperSport600; Hockenheim, D:
Race  1
1. Patrick Hobelsberger D Yamaha
2. Kevin Wahr D Yamaha
3. Thomas Gradinger A Yamaha
4. Sander Kroeze NL Yamaha
5. Jan-Ole Jahnig D Yamaha
DNF. Milan Merckelbagh NL Yamaha

Race 2
1. Patrick Hobelsberger D Yamaha
2. Thomas Gradinger A Yamaha
3. Kevin Wahr D Yamaha
4. Jan-Ole Jahnig D Yamaha
5. Sander Kroeze NL Yamaha
10. Milan Merckelbagh NL Yamaha

Eindstand IDM600 na 12 wedstrijden:
1. Patrick Hobelsberger D Yamaha 250
2. Valentin Debise F Kawasaki 174
3. Glenn van Straelen NL Kawasaki 119
4. Max Enderlein D Yamaha 118
5. Kevin Wahr D Yamaha 111
21. Milan Merckelbagh NL Yamaha 19

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Dino Eisele

Delen