Persbericht – Milan Merckelbagh in actie tijdens de IDM-finale

Gemert – Komend weekend wordt de laatste wedstrijd van het Internationale Deutschen Motorradmeisterschaft (IDM) verreden op de Hockenheimring Baden-WürttembergMilan Merckelbagh komt in actie op de Yamaha en hij gaat proberen zijn puntentotaal fors te verhogen. De Limburger heeft door het missen van wedstrijden twaalf punten bij elkaar gereden. Het Bonovo Action by MGM Racing Team kijkt uit naar de wedstrijd met Patrick Hobelsberger die de titel al veilig heeft gesteld. Valentin Debise is afwezig door een in eigen land opgelopen polsblessure.

Circuit:
Het circuit werd aangelegd in 1932 en was in eerste instantie maar liefst 12 kilometer lang! Was het een grote drie en het was in de beginjaren niet verhard. De circuit werd gebruikt als testcircuit voor Mercedes-Benz! Vanaf 2002 ligt het circuit er in de huidige vorm en het laatste weekend van september staat in het teken van de IDM-finale.

Livestream:
Het evenement is online te volgen dankzij een livestream. Deze is te bekijken via de IDM website

Volgende keer:
Dit is niet de laatste wedstrijd van het seizoen want een weekend later komt Milan opnieuw in actie tijdens de IDC-finale op het circuit van Assen.

Tussenstand na 10 wedstrijden:
1 Patrick Hobelsberger D Yamaha 200
2 Valentin Debise F Kawasaki 174
3 Glenn van Straelen NL Kawasaki 119
4 Max Enderlein D Yamaha108
5 Rob Hartog NL Kawasaki 90
22 Milan Merckelbagh NL Yamaha 12

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Kees Siroo

Delen