Persbericht – Milan Merckelbagh scoort een achtste plaats in Oostenrijk

Gemert – Op de beroemde Red Bull Ring was het Internationale Deutschen Motorradmeisterschaft het afgelopen weekend te gast. Daarbij natuurlijk ook Milan Merckelbagh die opnieuw wist te scoren. De Limburger kende geen vlekkeloos weekend maar hij rechtte zijn rug en wist acht punten aan zijn totaal toe te voegen. De overwinning ging naar Fransman Valentin Debise, Patrick Hobelsberger blijft de leider in de tussenstand.

Trainingen:
Het in 1969 gebouwde circuit in Spielberg was in het verleden al heel vaak het strijdtoneel van grote internationale races. Ook het IDM komt graag naar het circuit dat sinds 2005 eigendom is van de beroemde energiedrank. Het was al even geleden dat Milan op het circuit in actie kwam. Met de 600cc machine was het zelfs de eerste keer en dan met je even wennen natuurlijk. Dat ging de Limburger goed af want hij wist zich als twaalfde te kwalificeren voor de races.

Races:
Voor de eerste race van het weekend begint het te regen. Tijdens de training was het wel dreigend geweest maar de regenbanden waren nog niet gebruikt. Vanaf de vierde startrij komt Milan goed weg wanneer de licht uitgaan. De Yamaha-rijder weet plaatsen goed te maken maar dan verliest hij zijn kniekap en vervolgens gaat hij ruim. De ‘engine brake’ stribbelt tegen en dat maakt de wedstrijd erg lastig. Maarliefst zeven keer komt Milan in de problemen maar gelukkig weet hij aan de finish te komen. met een 24e plaats zijn er geen punten maar uitrijden was de belangrijkste missie in deze race.
De start van de tweede race is ook goed en er worden weer plaatsen goed gemaakt in de sprint naar de eerste bocht. Het gaat er direct heftig aan toe en door dat geknok mist Milan nipt de aansluiting met het groepje voor hem. De student probeert de aansluiting te vinden maar door de risico’s die hij neemt verliest hij juist de aansluiting en dus de slipstream. Het tempo is goed maar het is vervolgens een eenzame wedstrijd voor de coureur uit Heerlen die als achtste over de finish komt.

Volgende keer:
Eind deze maand wordt de finale van het IDM verreden in Hockenheim. Voor die tijd komt Milan nog twee keer in actie op het TT Circuit van Assen. Op 4 en 11 september is het International Dutch Championship te gast op het circuit van Drenthe en daar zal Milan ook in actie komen.

Uitslag IDM SuperSport600; Red Bull Ring, A:
Race  1
1. Valentin Debise F Kawasaki
2. Kevin Wahr D Yamaha
3. Thomas Gradinger A Yamaha
4. Soma Gorbe Hon Yamaha
5. Patrick Hobelsberger D Yamaha
24. Milan Merckelbagh NL Yamaha

Race  2
1. Patrick Hobelsberger D Yamaha
2. Valentin Debise F Kawasaki
3. Thomas Gradinger A Yamaha
4. Max Enderlein D Yamaha
5. Glenn van Straelen NL Kawasaki
8. Milan Merckelbagh NL Yamaha

Tussenstand na 10 wedstrijden:
1 Patrick Hobelsberger D Yamaha 200
2 Valentin Debise F Kawasaki 174
3 Glenn van Straelen NL Kawasaki 119
4 Max Enderlein D Yamaha108
5 Rob Hartog NL Kawasaki 90
22 Milan Merckelbagh NL Yamaha 12

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Dino Eisele

Delen