Persbericht – Milan Merckelbagh direct in de punten

Gemert – Bij zijn rentree in het Internationale Deutschen Motorradmeisterschaft heeft Milan Merckelbagh direct weten te scoren. De Limburger pakte tijdens de eerste race van het weekend geen punten maar de tweede race lukte hem dat wel! Met vier punten in zijn achterzak keert de Yamaha-rijder terug naar Heerlen. De overwinning ging naar Glenn van Straalen die beide races won op het circuit van Drenthe. Patrick Hobelsberger, de teamgenoot van Milan, blijft de leider in de tussenstand.

Trainingen:
Op de vrijdag is het zoeken naar de juiste afstelling van de motor maar dit wordt belemmerd door problemen met de rem. Er wordt gezocht naar een oplossing maar tijdens de kwalificatie is het nog niet helemaal opgelost. Milan gaat het circuit op en komt niet verder dan de 21e startplaats. Het worden dus twee zware races voor de student!

Races:
De starts zijn altijd goed en ook nu komt Milan goed weg wanneer de startlichten doven. Er worden direct plaatsen gewonnen maar in de punten komen lukt niet. Het gekozen tempo kan Milan niet vasthouden waardoor hij terug zakt naar de 21e plaats bij het vallen van de finishvlag.
De tweede race wordt op zondag verreden waardoor en smorgens nog een korte warming-up is. Er is op zaterdagavond besloten om de achtervering aan te passen en dat heeft direct succes. In die warming-up verbeterd Milan zijn beste tijd al binnen drie rondjes! Dat geeft vertrouwen voor de laatste race van het weekend waarin er weet heel goed wordt gestart. In de eerste ronden worden maar liefst negen plaatsen goed gemaakt. Het tempo is goed en nu kan de coureur blijven pushen tot aan de finish. Dat is ook nodig want Damien Raemy, Christoph Beinlich en Joep Overbeeke maken het elkaar niet gemakkelijk. Het is genieten en met een veertiende plaats laat Milan zich goed zien. Omdat er twee gastrijders zijn verdiend Milan twee punten extra en wordt hij als twaalfde geklasseerd voor de punten.

Volgende keer:
Er volgen nog twee wedstrijden en dus vier races. Later deze maand wordt er gereden op de Redbull Ring in Oostenrijk. De finale van het IDM wordt het laatste weken van september verreden in Hockenheim.

Uitslag IDM SuperSport600; Assen, NL:
Race  1
1 Glenn van Straalen NL Kawasaki
2 Sander Kroeze NL Yamaha
3 Patrick Hobelsberger D Yamaha
4 Kevin Wahr D Yamaha
5 Valentin Debise F Kawasaki
21 Milan Merckelbagh NL Yamaha

Race  2
1 Glenn van Straelen NL Kawasaki
2 Valentin Debise F Kawasaki
3 Patrick Hobelsberger D Yamaha
4 Sander Kroeze NL Yamaha
5 Max Enderlein D Yamaha
14 Milan Merckelbagh NL Yamaha

Tussenstand na 8 wedstrijden:
1 Patrick Hobelsberger D Yamaha 162
2 Valentin Debise F Kawasaki 129
3 Glenn van Straelen NL Kawasaki 108
4 Max Enderlein D Yamaha 91
5 Rob Hartog NL Kawasaki 78
24 Milan Merckelbagh NL Yamaha 4

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Onbekend

Delen