Persbericht – Bittere pil voor Milan Merckelbagh

Heerlen – Een bittere pil om te slikken voor Milan Merckelbagh. De student had zich veel meer voorgesteld van de Internationale Deutsche Motorradmeisterschaft (IDM) van het nieuwe seizoen. Door een knieblessure was de voorbereiding niet optimaal maar puntloos blijven was niet in de gedachte van de Limburger opgekomen. De overwinning op het circuit van Oscherleben ging naar de Fransman Valentin Debise, hij wist beide races op zijn naam te schrijven en is natuurlijk ook de leider na het eerste weekend.

Kwalificatie:
Na de crash tijdens een training op het circuit van Assen had Milan niet meer gereden. Het innemen van de juiste zitpositie kostte al de nodige kracht en inspanning. De vrije trainingen verliepen moeizaam en diverse keren werd de pits opgezocht om aanpassingen verder door te voeren. Toch wist de Bonovo Action by MGM Racing -rijder een twaalfde tijd te laten noteren in  de free practice. In de eerste kwalificatie sloeg de pech echter toe, de versnellingsbak ging stuk en dat zorgde ervoor dat het weekend vroegtijdig ten einde kwam aangezien de tweede kwalificatie slechts enkele uren later is en tevens Race 1 reeds op dezelfde dag van start gaat.

Milan Merckelbagh:
“Dit is natuurlijk even slikken, natuurlijk wisten wij vooraf dat het moeilijk zou worden maar zeker niet onmogelijk. Het circuit ligt mij goed en vooral tijdens de tweede race van het weekend waren de omstandigheden op mijn lijf geschreven. Op de motor moet je de knie toch meer belasten dan tijdens de therapie. Daarbij zorgde de zitpositie voor wat problemen maar dat ging gelukkig steeds beter. Ik voelde tijdens de vrije training al iets aan de machine, in eerste instantie dacht in aan de uitlaat die het achterframe raakte tijdens de korte bochten. De monteurs konden niets vinden maar in de eerste kwalificatie werd het mij duidelijk. De versnellingsbak ging stuk en wilde ik de motor niet verder kapot rijden. In samenspraak met het team hebben we besloten het weekend hierbij af te sluiten. Ik kijk erg uit naar de wedstrijd in Most, daar heb ik goede herinneringen aan.”

Volgende keer
Op 11-12-13 juni gaat het kampioenschap verder in Tsjechië. Op het Autodrom Most hoopt Milan zijn sportieve revanche te kunnen nemen.

Uitslag IDM SuperSport600; Oscherleben, D:
Race 1
1 Valentin Debise F Kawasaki
2 Patrick Hobelsberger D Yamaha
3 Marc Brenner CH Yamaha
4 Martin Vugrinec CZ Yamaha
5 Rob Hartog NL Kawasaki
DNS Milan Merckelbagh NL Yamaha

Race  2
1 Valentin Debise F Kawasaki
2 Rob Hartog NL Kawasaki
3 Dino Iozzo Z-A Kawasaki
4 Martin Vugrinec CZ Yamaha
5 Glenn van Straelen NL Kawasaki
DNS Milan Merckelbagh NL Yamaha

Tussenstand na 2 wedstrijden:
1 Valentin Debise F Kawasaki 50
2 Rob Hartog NL Kawasaki 31
3 Patrick Hobelsberger D Yamaha 26
4 Martin Vugrinec CZ Yamaha 26
5 Glenn van Straelen NL Kawasaki 21
DNS Milan Merckelbagh NL Yamaha 0

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Racing Passion Photography & Damon Teerink

Bitter pill for Milan Merckelbagh

Heerlen – A bitter pill to swallow for Milan Merckelbagh. The student had bigger expactations of the Internationale Deutsche Motorradmeisterschaft (IDM) of the new season. Due to a knee injury, the preparation was not optimal, but staying without any points had not entered the mind of the Limburger. The victory at the circuit of Oscherleben went to the Frenchman Valentin Debise, he managed to win both races and is of course also the leader after the first weekend.

Qualification:
After the crash during a training session at the Assen circuit, Milan wasn’t on a bike before this race. Adjusting the optimal sitting position took all the necessary strength and effort. The free practice sessions were difficult and the pits were visited several times to make further adjustments. Nevertheless, the Bonovo Action by MGM Racing driver managed to set a twelfth fastest time in the free practice. However, bad luck struck in first qualifying, the gearbox broke down and the weekend ended prematurely as second qualifying is only a few hours later and Race 1 starts on the same day.

Milan Merckelbagh:
“This is of course a bit of a swallow, of course we knew in advance that it would be difficult, but certainly not impossible. The track suits me well and especially during the second race of the weekend the conditions were right for me. You have to put more stress on the knee on the motorbike than during therapy. In addition, the seating position caused some problems, but fortunately that went better and better. I already felt something about the machine during free practice, initially thinking about the exhaust hitting the rear frame during the short turns. The mechanics couldn’t find anything, but it became clear to me in the first qualifying. The gearbox broke down and I didn’t want to break the engine further. In consultation with the team, we have decided to end the weekend here. I am really looking forward to the match in Most, I have good memories of it.”

Delen