Persbericht – Milan Racing 2021 – Voorbeschouwing

Milan Merckelbagh begint dit weekend aan zijn seizoen

Heerlen – Door het afgelasten van de wedstrijden op de Lausitzring en de Sachsenring heeft Milan Merckelbagh meer geduld moeten hebben dan hem lief was. De extra rust kwam de Limburger echter niet slecht uit want tijdens de laatste test op het circuit van Assen ging het mis. De Yamaha-rijder ging zwaar onderuit en daarbij liep hij een knieblessure op. Dit weekend in Oscherleben gaat het seizoen dan eindelijk beginnen!

Ook in 2021 zal de Heerlenaar voor het Bonovo Action by MGM Racing uitkomen in de IDM Supersport600-klasse. Tijdens de zevende race van vorig jaar wist hij zijn eerste overwinning te boeken. In zijn eerste volledige seizoen werd de student keurig zesde. De plannen voor 2021 zijn simpel maar niet eenvoudig om te bewerkstelligen vanwege het ‘zware’ deelnemersveld. In ieder geval is het podium zijn doel en zal Milan proberen hoger in het eindklassement te eindigen als 2020. Er stonden negen weekenden op het programma maar de eerste twee zijn komen te vervallen door de covid19 crisis.

Milan:
​”De voorbereidingen verliepen heel goed tot de crash in Assen. Het was een hele zware crash en eigenlijk mag ik van geluk spreken dat het bij een pijnlijke knie is gebleven. De laatste tijd ben ik intensief behandeld aan de opgerekte banden in de knie. Ik denk dat ik er klaar voor ben, ik voel me ondanks de blessure erg goed en ik heb vooral heel veel zin om weer te racen.” blikt de 20-jarige coureur vooruit op het komende seizoen.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Eigen fotos

Delen