Persbericht – Milan Merckelbagh boekt een overwinning!

Gemert – Op een regenachtig Hockenheim heeft Milan Merckelbagh van zich doen spreken tijdens de finale van het Internationalen Deutschen Motorradmeisterschaft (IDM). De Yamaha-rijder wist een race te winnen en scoorde daarbij nog een vierde plaats. In het kampioenschap boekt hij ook nog een plekje winst en de Limburger wordt knap zesde!  Luca Grunwald is de nieuwe kampioen, hij pakt de titel zonder een overwinning te hebben gepakt!

Kwalificatie:
De vrije trainingen verliepen goed en op een droog circuit bouwt Milan het tempo rustig op. De eerste kwalificatie is echter nat en in de verkenning besluit de coureur een andere ‘Modus’ te gebruiken. Wat Milan niet wist was dat daarbij de traction controle werd uitgeschakeld en het duurt dan ook niet lang voordat Milan op zijn rug in het grind lag. De coureur liep geen schade op maar de training was voorbij en de monteurs kregen extra werk aangeboden.
De tweede kwalificatie regen het ook maar na een ronde besloot Milan al naar binnen te komen om toch op de ‘slicks’ te rijden. In de eerste ronde komt de student echter even naast de ideale lijn en die is nat waardoor het voorwiel zijn eigen route bepaald. Milan krabbelt uit de grindbak en is duidelijk boos! Met een kapotte voetsteun, beschadigde hendel en stuur gaat hij ervoor. Hij stuurt vlijmscherp en weet de snelste tijd op de klokken te zetten. In de laatste ronde is Victor Steeman nipt sneller maar Milan mag vanaf de tweede startplek vertrekken!

Race1:
De starts zijn bij Milan vaak goed en ook nu verloopt deze perfect. Wanneer de lichten uitgaan neemt Milan de leiding en hij weet zelfs een kleine voorsprong op te bouwen. De gastrijder Kevin Wahr weet echter de aansluiting te vinden en hij neemt even later ook de leiding over. Omdat een gastrijder geen punten voor het kampioenschap rijdt neemt Milan geen risico en blijft hij zijn eigen tempo rijden. Gabriel Norderer en Steeman komen nog wel dichterbij maar Milan pakt de volle buit in de titelstrijd!

Race2:
Ook de tweede race neemt Milan de beste start maar nu is Wahr er sneller bij. Vervolgens rijdt hij zich los en wint hij met zes seconden voorsprong. Die voorsprong wordt hem ook wel ‘gegeven’ want een zevental rijders knokt om de tweede plaats. Het gaat er heftig aan toe want Martin Vugrinec en Luca Grunwald strijden voor de titel! De ‘Kroaat moet winnen om nog kans te maken op de titel en dat lukt maar Grunwald heeft voldoende aan de tweede plaats. Milan komt op een mooie vierde plaats over de finish en daarmee wordt hij zesde in het kampioenschap!

Volgende keer:
Het was een kort, heftig en vooral speciaal seizoen! Met de zesde plaats is Milan natuurlijk erg tevreden zeker gezien het sterke deelnemersveld. “Het was een bijzonder seizoen, dat is zeker! Ik wil mijn dank uitspreken aan Michael Galinski van het Bonovo Action powered by MGM Racing, het team heeft mij geweldig geholpen in mijn ontwikkeling. Dat geldt voor ook Jonas Folger en Marc Moser die mij van de nodige tips en tricks heeft voorzien. Het gehele team ben ik dankbaar en ik het bijzonder mijn monteurs Stefan en Robert. In 2021 hoop ik opnieuw voor MGM Racing actief te zijn en mezelf verder te verbeteren.”

Uitslag IDM SuperSport600; Hockenheim, D:
Race  1
1. Milan Merckelbagh NL Yamaha
2. Marc Buchner D Yamaha
3. Victor Steeman NL Yamaha
4. Gabriel Norderer D Yamaha
5. Sander Kroeze NL Yamaha

Race  2
1. Martin Vugrinec Hon Yamaha
2. Luca Grunwald D Kawasaki
3. Sander Kroeze NL Yamaha
4. Milan Merckelbagh NL Yamaha
5. Victor Steeman NL Yamaha

Eindstand na 8 wedstrijden:
1. Luca Grunwald D Kawasaki 131
2. Martin Vugrinec Hon Yamaha 124
3. Max Enderlein D Yamaha 115
4. Sander Kroeze NL Yamaha 109
5. Victor Steeman NL Yamaha 88
6. Milan Merckelbagh NL Yamaha 84

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Damon Teerink

Milan Merckelbagh takes victory-points!

Gemert – On a rainy Hockenheim, Milan Merckelbagh made his mark during the final of the Internationalen Deutschen Motorradmeisterschaft (IDM). The Yamaha rider managed to win a race and scored fourth place. In the championship he also achieved a place win and the Limburger finished sixth! Luca Grunwald is the new champion, he takes the title without taking a win!

Qualification:
The free practice sessions went well and Milan builds up the pace on a dry track. However, the first qualifying session is wet and in the reconnaissance the driver decides to use a different “Mode”. What Milan did not know was that the traction control was switched off and it was not long before Milan was lying on his back in the gravel. The driver was not damaged but the training was over and the mechanics were offered extra work.

It also rained in the second qualifying session, but after one lap Milan decided to come into the box and changes to “slicks”. In the first lap, however, the student briefly misses the ideal line and it is wet, so that the front wheel lost grip immidiatly. Milan scrumbles back on his racebik and is clearly angry! With a broken footrest, damaged lever and handlebar, he goes for it. He steers razor-sharp and knows how to set the fastest time. In the last lap Victor Steeman is slightly faster but Milan can start from the second starting place!

Race1:
The starts are mostly perfect for Milan and now it goes perfectly again. When the lights go out, Milan takes the lead and even manages to build a small lead. However, guest driver Kevin Wahr manages to find the connection and a little later he also takes over the lead. Because a guest driver does not drive championship points, Milan does not take any risks and continues to drive at his own pace. Gabriel Norderer and Steeman are getting closer but Milan takes the full points in the title fight!

Race2:
Milan also takes the best start in the second race, and has the hole-shot again. After a few laps Kevin Wahr takes the lead and wins with 6 seconds ahaed.  Kevin is maybe “given” that lead, because seven riders are fighting for second place. Things are getting tough because Martin Vugrinec and Luca Grunwald are fighting for the title! The Kroatian has to win to still have a chance to win the title and he succeeds, but Grunwald has enough in second place. Milan finishes in a nice fourth place and with that he becomes sixth in the championship!

Next time
It was a short, intense and special season! Milan is of course very satisfied with the sixth place, especially given the strong field of participants. “It was a special season, that’s for sure! I would like to express my thanks to Michael Galinski of the Bonovo Action powered by MGM Racing, the team has been a great help in my development. This also applies to Jonas Folger and Marc Moser, who provided me with the necessary tips and tricks. I am grateful to the entire team and I am particularly grateful to my mechanics Stefan and Robert. In 2021 I hope to be active for MGM Racing again and to improve myself further.”

Delen