Persbericht – Milan Merckelbagh stijgt drie plaatsen in IDM!

Gemert – De derde wedstrijd van het Internationale Deutsche Motorradmeisterschaft (IDM)  gaat verder in Klettwitz. Een klein plaatsje in de Duitse deelstaat Brandenburg wat vooral bekend is door de Lausitzring. Voor Milan Merckelbagh verliepen de wedstrijden in de ‘SuperSport600 goed. De Limburger werd beide races als zevende geklasseerd. De overwinningen gingen naar de Kroaat Martin Vugrinec, Voormalig GP-rijder Luca Grunwald is de nieuwe leider in de tussenstand. Milan bezet daar nu een keurige zevende plaats!

Kwalificatie:
Omdat het circuit richting de Tsjechische grens ligt en de corona problemen had Milan geen mogelijkheden het circuit te gaan verkennen. Vorig jaar ging hij na slechts vier ronden, ging onderuit en brak hij zijn enkel. Gelukkig had de Heerlenaar het juiste gevoel snel te pakken en stuurde hij zijn Yamaha naar een elfde trainingstijd. De verschillen waren minimaal dus dat gaf zeker hoop en vertrouwen voor de races.

Race1:
De eerste race komt de Bonovo Action powered by MGM Racing rijder geweldig uit de start en hij komt als vijfde uit de eerste bocht. Het tempo in de kopgroep kan hij goed volgen. In de vierde ronden is er een valpartij en twee motoren liggen op het circuit. De wedstrijdleiding komt met de rode vlag. Bij de herstart verwacht je dan van positie te starten waarop je op dat moment rijdt. Helaas ging dat niet door en Milan stond opnieuw op P11. Ook de herstart is goed maar hij moet Milan buitenom en daar komt hij in het gedrang. Hij weet op het asfalt te blijven waardoor hij als achtste uit de eerste ronde komt. Deze positie weet hij tot aan de finish vast te houden. Later volgt er een DQ voor Hanika waardoor Milan dus als zevende wordt geklasseerd!

Race2:
Ook de ‘derde’ start van het raceweekend verloopt goed voor Milan die als zevende uit de eerste ronde komt. Hij voelt zich lekker en probeert zich te verbeteren. Bij het opkomen van het rechte stuk gaat de Yamaha-rijder vroeg op het gas waardoor de fiets even weg breekt. Er volgt een high-sider op de plek waar de vorige keer die vervelende enkelblessure werd opgelopen. Gelukkig weet Milan alles nu recht te houden maar hij verliest de aansluiting en de snelheid om het rechte stuk op te komen.  Daarbij komt nog een probleem met de koppeling die na de eerste race is vervangen. De machine is bij het aan remmen erg onrustig en dat zorgt voor onbalans. Milan probeert de opgelopen achterstand goed te maken maar dat is helaas niet mogelijk. Vervolgens kiest hij heel wijs voor P7 en de bijbehorende punten. Milan komt als zevende over de finish en is tevreden met het resultaat.

Volgende keer:
Over twee weken wordt de vierde en laatste wedstrijd van het IDM verreden. Dit gebeurt volgens de traditie op het circuit van Hockenheim. Het is geen thuiswedstrijd voor Milan maar het afstandsverschil tussen Heerlen-Assen en Heerlen-Hockenheim is te verwaarlozen.

Uitslag IDM SuperSport600; Lausitzring, D:
Race 1
1. Martin Vugrinec Hon Yamaha
2. Luca Grunwald D Kawasaki
3. Sander Kroeze NL Yamaha
4. Glenn van Straelen NL Kawasaki
5. Victor Steeman NL Yamaha
7. Milan Merckelbagh NL Yamaha

Race 2
1. Martin Vugrinec Hon Yamaha
2. Luca Grunwald D Kawasaki
3. Max Enderlein D Yamaha
4. Marc Buchner D Yamaha
5. Victor Steeman NL Yamaha
7. Milan Merckelbagh NL Yamaha

Tussenstand na 6 wedstrijden:
1. Luca Grunwald D Kawasaki 101
2. Martin Vugrinec Hon Yamaha 99
3. Max Enderlein D Yamaha 97
4. Sander Kroeze NL Yamaha 82
5. Glenn van Straelen NL Kawasaki 62
7. Milan Merckelbagh NL Yamaha 46

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Onbekend

Milan Merckelbagh moves up three places in IDM!

Gemert – The third race of the Internationale Deutsche Motorradmeisterschaft (IDM) continues in Klettwitz. A small town in the German state of Brandenburg, which is best known for the Lausitzring. For Milan Merckelbagh, the races in the “SuperSport600 went well. The Limburger was classified seventh in both races. The victories went to the Croatian Martin Vugrinec, former GP rider Luca Grunwald is the new leader in the standings. Milan now occupies a neat seventh place there!

Qualification:
Because the circuit is in the direction of the Czech border and due to corona problems, Milan had no possibilities to explore the circuit. Last year, he went down after just four laps, crashed and broke his ankle. Fortunately, the Heerlenaar quickly got the right feeling and sent his Yamaha to an eleventh training time. The differences were minimum so that certainly gave hope and confidence for the races.

Race1:
In the first race the Bonovo Action powered by MGM Racing driver has a great start and he comes out of the first corner fifth. He can keep up with the pace in the leading group. In the fourth lap there is a crash and two bikes are on the track. The race director comes with the red flag. At the restart you expect to start from the position where you are currently driving. Unfortunately that did not happen and Milan was again on P11. The restart is also good, but he runs wide but managed to stay on the asphalt, so that he comes out of the first lap eighth. He manages to hold onto this position until the finish. Later there is a DQ for Hanika, which means Milan is classified seventh!

Race2:
The “third” start of the race weekend is also going well for Milan, who comes out of the first lap seventh. He feels good and tries to improve. When coming up the straight, the Yamaha rider pulls the trottle early, causing the bike to break away for a moment. A high-sider follows at the spot where that nasty ankle injury was sustained last time. Fortunately Milan now manages to keep everything straight, but he loses the connection and the speed to get on the straight. In addition, there is a problem with the clutch that was replaced after the first race. The machine is very restless when braking and that causes imbalance. Milan tries to make up for the backlog, but unfortunately that is not possible. Then he wisely chooses P7 and the corresponding points. Milan finished seventh and is satisfied with the result.

Next time
The fourth and last race of the IDM will be held in two weeks. This is done according to tradition on the Hockenheim circuit. It is not a home race for Milan, but the distance difference between Heerlen-Assen and Heerlen-Hockenheim is negligible.

Delen