Persbericht – Milan Merckelbagh verbetert zich op de Sachsenring

Gemert – Afgelopen maandag en dinsdag ging het Internationale Deutsche Motorradmeisterschaft (IDM) verder in Oberlungwitz. Milan Merckelbagh wist op de ‘Sachsenring’ beide SuperSport600 races tot scoren te komen. De Yamaha-rijder werd elfde en twaalfde, in de tussenstand zakt hij wel naar de tiende plaats. De overwinningen gingen naar Max Enderlein die ook de nieuwe leider in het kampioenschap is.

Kwalificatie:
De trainingen verliepen redelijk goed maar de sector 2 zorgde voor problemen. Samen met de data engineer en de monteurs werd er naar een oplossing gezocht maar in sessie van slechts 20 minuten is daar weinig tijd voor. Milan weet zich keer op keer te verbeteren in de sectoren 1 en 3 maar 2 blijft tegenstribbelen. Vanaf de een dertiende startplaats gaat het lastig worden maar met goede starts zouden top tien noteringen zeker mogelijk zijn.

Race1:
Die goede start komt er direct tijdens de eerste race want Milan komt ondanks de korte sprint naar de eerste rechterbocht hier als achtste uit Tijdens de eerste linkerbocht wringt Van Straelen zich binnendoor en bij deze actie wordt Milan op de bovenarm geraakt. Hierdoor drijft hij naar buiten en gaan er vier plaatsen verloren! De verschillen in dit startveld zijn klein dus het is foutloos uit de eerste ronde komen erg belangrijk. Milan weet dat er twee echte inhaalmogelijkheden zijn. Beide zijn aan het einde van de ronde dus is het zaak in sectoren 1 en 2 de aansluiting vast te houden. De rondetijden worden beter en beter waardoor de aanval op de elfde man kan worden ingezet. Dit gaat goed maar de achterstand op zijn voorganger is behoorlijk waardoor de elfde plaats het maximale is.

Race2:
Er wordt tussen beide races weer uitgebreid naar de verzamelde data gekeken waardoor de Yamaha opnieuw wordt aangepast. Ook Milan krijgt een opdracht mee om vooral de eerste ronde te overleven en de aansluiting niet te verliezen. Ook de tweede race van het ‘weekend’ begint goed voor de scholier die opnieuw vier plaatsen goed weet te maken nadat de startlichten uit zijn gegaan. Werd hij tijdens de eerste race nog opzij gezet nu gaat de Heerlenaar zelf in de fout. Hij gaat te ruim en zakt hierdoor terug naar de dertiende plaats. De lokale held Paul Frode heeft de twaalfde plaats in handen en dat is het doel van Milan! Het is duidelijk te zien dat Frode hier regelmatig zijn rondjes rijdt en Milan leert dan ook heel veel van deze race. Het is een mooi gevecht waarin de rondetijden weer steeds beter worden. Milan weet nog een positie goed te maken waardoor hij als twaalfde over de finish komt. Het belangrijkste is echter het verbeteren van zijn rondetijden. Er wordt bijna drie seconden verbeterd door het gehele weekend wat natuurlijk heel positief is. De elfde en twaalfde plaats doet is anders vermoeden maar de Bonovo Action powered by MGM Racing rijder heeft zeker progressie gemaakt!

Volgende keer:
Na een dagje aan het water te hebben doorgebracht met het gehele team wordt de reis richting de Lausitzring ingezet. Daar wordt op 12 en 13 september de volgende wedstrijd van het kampioenschap verreden.

Uitslag IDM SuperSport600; Sachenring, D:
Race  1
1. Max Enderlein D Yamaha
2. Martin Vugrinec Hon Yamaha
3. Luca Grunwald D Kawasaki
4. Sander Kroeze NL Yamaha
5. Gabriel Noderer D Kawasaki
11. Milan Merckelbagh NL Yamaha

Race  2
1. Max Enderlein D Yamaha
2. Martin Vugrinec Hon Yamaha
3. Luca Grunwald D Kawasaki
4. Sander Kroeze NL Yamaha
5. Glenn van Straelen NL Kawasaki
12. Milan Merckelbagh NL Yamaha

Tussenstand na 4 wedstrijden:
1. Max Enderlein D Yamaha 79
2. Sander Kroeze NL Yamaha 66
3. Luca Grunwald D Kawasaki 61
4. Glenn van Straelen NL Kawasaki 49
5. Martin Vugrinec Hon Yamaha 49
10. Milan Merckelbagh NL Yamaha 28

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Onbekend

Milan Merckelbagh improves on the Sachsenring

Last Monday and Tuesday the Internationale Deutsche Motorradmeisterschaft (IDM) continued in Oberlungwitz. Milan Merckelbagh managed to score both SuperSport600 races at the “Sachsenring”. The Yamaha-rider finished eleventh and twelfth, in the standings he drops to tenth place. The victories went to Max Enderlein who is also the new leader in the championship.

Qualification:
The training sessions went reasonably well, but sector 2 caused problems. A solution was sought together with the data engineer and the technicians, but in a session of only 20 minutes there is little time for this. Milan manages to improve time and again in sectors 1 and 3, but 2 continues to struggle. It will be difficult from the thirteenth on the grid, but with good starts, top ten positions would certainly be possible.

Race1:

That good start comes immediately during the first race because Milan comes out eighth despite the short sprint to the first right corner. Van Straalen squeezes his way through during the first left corner and Milan is hit on the upper arm in this action. This causes him to go out of tracklimits and lost four places.
The differences in this starting field are small so it is very important to get out of the first round without any mistakes. Milan knows there are two real overtaking opportunities. Both are at the end of the round, so it is important to maintain the connection in sectors 1 and 2. The lap times are getting better and better, so that the attack on the eleventh man can be started. This is going well, but the gap on its predecessor is considerable, making eleventh place the maximum.
Race2:
Between the two races, the collected data is again extensively looked at, so that the Yamaha is adjusted again. Milan is also given an assignment to survive the first round and not lose the connection. The second race of the “weekend” also got off to a good start for the student who managed to make up four places again after the starting lights went out. He was still put aside during the first race, now the Heerlenaar himself makes a mistake. He goes too wide and drops back to thirteenth place. Local hero Paul Frode holds twelfth place and that’s Milan’s goal! It is clear to see that Frode regularly drives his laps here and Milan is learning a lot from this race. It is a great fight in which the lap times keep getting better. Milan manages to make up for another position, so that he crosses the finish in twelfth. Most important, however, is to improve his lap times. There is almost three seconds improvement throughout the weekend which is of course very positive. The eleventh and twelfth place suggests otherwise, but the Bonovo Action powered by MGM Racing driver has certainly made progress!

Next time
After a day on the water with the entire team, the journey to the Lausitzring begins. The next round of the championship will be held there on 12 and 13 September.

Delen