Persbericht – Sterke openingswedstrijd van Milan Merckelbagh.

Iedereen heeft er even op moeten wachten maar afgelopen weekend ging eindelijk het Internationale Deutsche Motorradmeisterschaft (IDM) vast start. Dit gebeurde op het TT Circuit van Assen dat tevens de enige wedstrijd buiten Duitsland organiseert. Voor Milan Merckelbagh was het zijn rentree in de SuperSport600. Vorig jaar kwam de Limburger de eerste twee wedstrijden uit in deze klasse. De Yamaha-rijder kan terug kijken op een succesvolle rentree met een achtste en vijfde plaats kwam hij zeer sterk voor de dag.

Kwalificatie:
Op vrijdag ging Milan de eerste keer na lange tijd weer het circuit op. De Bonovo Action by MGM Racing-rijder voelde zich op zijn gemak en wist al snel een goed tempo te pakken. Op de zaterdagmiddag tijdens de kwalificatie ging hij er helemaal goed voor zitten met als resultaat een persoonlijk record op het circuit van Drenthe! Vanaf de tiende startplaats, de beste positie op de vierde startrij, mocht de 19-jarige coureur aan de races beginnen.
Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Fw-Fotografie & Design

Race1:
De eerste start verliep heel goed en als een pijl uit de boog stormde Milan naar de eerste bocht. Door de ‘Haarbocht’ goed aan de snijden kon hij nog twee plaatsen goed maken. In de beginfase van de wedstrijd had Milan de vijfde plaats in handen. Door een klein foutje ging er een positie verloren en even later moest ook de zesde plaats worden afgegeven. De zevende positie lijkt voor de scholier te gaan worden maar Martin Vugrinec heeft andere plannen. Met een wilde actie gooit hij zich in de GT bocht naast Milan die van het gas moet om een crash met nog een collega te voorkomen. Met de achtste plek is Milan tevreden maar het smaakt zeker naar meer! Dat moet dan gebeuren tijdens de tweede race van het weekend.

Race2:
Opnieuw wordt er snel gereageerd wanneer de startlichten uit gaan. Milan komt als vijfde in ‘De Strubben’ om even later bij ‘De Bult’ een foutje te maken. Hierdoor gaan de gewonnen plaatsen weer verloren. De eerste helft van de race kiest Milan ervoor het groepje te volgen om later het tempo te verhogen. Dat plan werkt en er worden plaatsen gewonnen. In de ‘Geert Timmer Bocht’ moet het gebeuren want dit is de laatste bocht voor de finish. Door een mooie rijlijn en verschrikkelijk laat te remmen weet Milan de vijfde plaats over te nemen en deze vast te houden in de sprint naar de finishlijn. Met een achtste en vijfde plaats kan Milan zeer tevreden terug kijken in dit sterke deelnemersveld met diverse rijders die in internationale competities al naam hebben gemaakt.

Volgende keer:
Op 7-8 september gaat het IDM verder op de Sachsenring, het circuit dat ook wordt bezocht door het MotoGP kampioenschap!

Uitslag IDM SuperSport600; Assen, NL:
Race  1
1 Victor Steeman NL Yamaha
2 Sander Kroeze NL Yamaha
3 Max Enderlein D Yamaha
4 Luca Grunwald D Kawasaki
5 Karel Hanika CZ Yamaha
8 Milan Merckelbagh NL Yamaha

Race  2
1 Glenn van Straelen NL Kawasaki
2 Sander Kroeze NL Yamaha
3 Luca Grunwald D Kawasaki
4 Max Enderlein D Yamaha
5 Milan Merckelbagh NL Yamaha

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Onbekend

Strong opening Race for Milan Merckelbagh.

Everyone had to wait a while for it, but last weekend the Internationale Deutsche Motorradmeisterschaft (IDM) finally started. This happened at the TT Circuit of Assen, which also organizes the only race outside of Germany. For Milan Merckelbagh it was his return in the SuperSport600. Last year, the Limburger races the first two races in this class. The Yamaha rider can look back on a successful return with eighth and fifth place.

On Friday, Milan went back on the track for the first time after a long time. The Bonovo Action by MGM Racing driver felt at ease and quickly managed to set a good pace. On Saturday afternoon during qualifying, he was in a good position, resulting in a personal record at the Drenthe circuit! From tenth on the grid, the best position on the fourth row, the 19-year-old driver was allowed to start the races.

The first start went very well and Milan stormed to the first corner like an arrow from the bow. By cutting the ‘Haarbocht’ well, he could make up two more places. Milan held fifth place in the early stages of the match. Due to a small mistake, a position was lost and a little later sixth place had to be released. The seventh position seems to be for the student, but Martin Vugrinec has other plans. With a wild action, he throws himself into the GT corner next to Milan, who has to get off the gas to avoid a crash with another colleague. Milan is satisfied with eighth place, but it certainly tastes for more!
That has to be done during the second race of the weekend. And again, the start is realy perfect! Milan comes fifth in ‘De Strubben’ to make a mistake a little later at ‘De Bult’. As a result, the places won are lost again. For the first half of the race, Milan chooses to follow the group and later increase the pace. That plan works and places are won. It has to happen in the ‘Geert Timmer Bocht’ because this is the last corner before the finish. By a nice driving line and braking exeptiably late, Milan manages to take over fifth place and hold on to it in the sprint to the finish line. With an eighth and fifth place, Milan can look back with satisfaction in this strong field of participants with various riders who have already made a name for themselves in international competitions!

Delen