Persbericht – Merckelbagh sluit het seizoen met een podiumplaats af

Gemert – In Hockenheim heeft Milan Merckelbagh een podiumplaats weten te scoren tijdens de laatste wedstrijd van het Internationalen Deutschen Motorradmeisterschaft (IDM). De Limburger wist de eerste wedstrijd van de SuperStock600 als tweede te finishen. De tweede wedstrijd kwam hij helaas niet aan de finish door machinepech. In de titelstrijd doet de MGM Racing Performance-coureur het goed, hij wordt vierde in de eindstand. De titel ging naar Stefan Ströhlein voor Jan Schmidt die beide wedstrijd tijdens de finale wist te winnen.

Kwalificatie:
In de eerste vrije training van het weekend ging Milan hard onderuit. De ‘highsider’ zorgde ervoor dat het team extra werk kreeg voor de eerste kwalificatie training. De Yamaha stond precies op tijd klaar en Milan ging er direct tegenaan. Met een negende tijd in de gecombineerde SuperSport600 en SuperStock600 was de coureur uit Heerlen zeker tevreden. De tweede kwalificatie verliep niet goed en Milan zakt terug naar de 19e startplaats. En dat betekend dat de scholier beide races vanaf de zevende startrij moet vertrekken.

Races:
De eerste race van het weekend komt Milan goed uit de startblokken en hij mengt zich direct in een groepje. In dat groepje echter niet Jan Schmidt die zich verder voorin bevind. Het lukt Milan door het groepje te komen maar de aansluiting vinden bij Schmidt zit er helaas niet in en achter de Duitser komt Milan als tweede over de finish. In de titelstrijd doet hij goede zaken want door deze 20 punten passeert Milan de Duitser Paul Frode als is het verschil maar één punt!
In de laatste race van het seizoen moet het dan gebeuren maar dat dachten er meer! Bij de start gaat het met twee rijders mis waardoor de race wordt stilgelegd doormiddel van een rode vlag. De herstart laat vervolgens ook langer op zich wachten voor een regenbui en dat bekend dat er banden gewisseld moeten worden. De laatste race is helaas van korte duur want in de eerste ronde valt de 18-jarige coureur stil nadat de ketting eraf is gelopen. Waarschijnlijk is de kettingspanner in de opwarmronde losgeraakt en dat zorgt ervoor dan Milan niet aan de finish komen. De derde plaats in de titelstrijd zit er dan ook niet in voor de scholier.

Volgende keer
Het kampioenschap zit erop en Milan kan terug kijken op een geslaagde campagne. Vooral de overstap naar de SuperStock heeft hem goed gedaan en ondanks het missen van drie wedstrijden wordt Milan vierde in de eindstand. Over de plannen van 2020 is er momenteel nog geen nieuws.

Uitslag IDM SuperStock600; Hockenheim, D:
Race  1
1 Jan Schmidt D Yamaha
2 Milan Merckelbagh NL Yamaha
3 Moritz Jenkner D Yamaha
4 Per Behmer D Yamaha
5 Michael Gotz D Yamaha

Race  2
1 Jan Schmidt D Yamaha
2 Paul Frode D Honda
3 Per Behmer D Yamaha
4 Philipp Stich D Yamaha
5 Michael Gotz D Yamaha
DNF Milan Merckelbagh NL Yamaha

Tussenstand na 6 wedstrijden:
1 Stefan Ströhlein D Yamaha 214
2 Jan Schmidt D Yamaha 205
3 Paul Frode D Honda 174
4 Milan Merckelbagh NL Yamaha 155
5 Moritz Jenkner D Yamaha 133

Door: Steven van Kempen/KEMCO

Delen