Persbericht – Milan Merckelbagh wint voor eigen publiek!

Gemert – De IDM wedstrijd op het circuit van Drenthe is goed verlopen voor Milan Merckelbagh. In Assen wist de Limburger tweede en eerste te worden tijdens de SuperStock600 wedstrijden. In de titelstrijd doet de MGM Racing Performance-coureur natuurlijk ook goede zaken, ondanks het missen van drie wedstrijd staat hij al vierde in de tussenstand!

Kwalificatie:
Het TT Circuit is natuurlijk bij iedereen bekend en Milan heeft daar altijd snel zijn draai gevonden. Zo ook tijdens de zesde wedstrijd van het Internationalen Deutschen Motorradmeisterschaft (IDM). In de eerste kwalificatie weet Milan de snelste tijd op de klokken te zetten. Niet veel later wordt de tweede kwalificatie gehouden en dat terwijl er donkere wolken boven het circuit samen komen. Iedereen wil dus snel het circuit op en dat betekend drukte! Hierin weet Joep Overbeeke slim gebruik te maken van de ‘slipstream’ en hij verbeterd de tijd van Milan.

Races:
De eerste race van het weekend wordt op zaterdagavond even na 18uur verreden, Het dagprogramma heeft door regenval en een bijzonder lang oliespoor heel veel vertraging opgelopen. Milan blijft rustig en weet heel goed uit de start te komen tijdens de eerste race. De Heerlenaar heeft snel de leiding van zijn klasse in handen. Omdat de SuperSport en SuperStock bij elkaar tijdens moet Milan ondanks zijn leidende positie nog stevig in duel. Jeroen Hilster trainde zich op de tweede startrij maar Milan weet hem snel te achterhalen. Zijn machine is sneller maar door laat te remmen weet de In den Hof-coureur toch het duel aan te gaan. Een gevecht kost altijd tijd waardoor Overbeeke de aansluiting weet te vinden. Wanneer deze de leiding overneemt blijft Milan hem volgen om in de slotfase toe te willen slaan. In de laatste ronde wil Milan een aanval inzetten maar even voor de ‘Ramshoek’ ziet hij druppels op zijn vizier. Hij besluit om de aanval niet door te zetten en voor de tweede plaats te kiezen achter Overbeeke.
De tweede race kent een bijzonder spannende beginfase wanneer Milan en Overbeeke elkaar snel vinden. Het is een prachtig gevecht tot de winnaar van de eerste race onderuit gaat. Na vier ronden komt Milan dus alleen aan de leiding en deze positie geeft hij dan ook niet meer uit handen. De scholier kan terug kijken op een geslaagd weekend op het circuit van Assen.

Volgende keer:
De finale van het kampioenschap laat niet lang op zich wachten, het laatste weekend van september worden de punten verdeeld op het circuit van Hockenheim!

Uitslag IDM SuperStock600; Assen, NL:
Race  1
1 Joep Overbeeke NL Yamaha
2 Milan Merckelbagh NL Yamaha
3 Paul Frode D Honda
4 Jan Schmidt D Yamaha
5 Tom Kohnen B Yamaha

Race  2
1 Milan Merckelbagh NL Yamaha
2 Paul Frode D Honda
3 Jan Schmidt D Yamaha
4 Stefan Ströhlein D Yamaha
5 Moritz Jenkner D Yamaha

Tussenstand na 6 wedstrijden:
1 Stefan Ströhlein D Yamaha 209
2 Jan Schmidt D Yamaha 155
3 Paul Frode D Honda 154
4 Milan Merckelbagh NL Yamaha 135
5 Tom Kohnen B Yamaha 130

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Kees Siroo

Delen