Persbericht – Milan Merckelbagh zegeviert in Most

De IDM wedstrijd op het circuit van Most is goed verlopen voor Milan Merckelbagh. Op het Tsjechische circuit wist de Limburger beide wedstrijden in de SuperStock600 op zijn naam te zetten. Zowel Milan als MGM Racing Performance kijken terug op een prachtig weekend.

Races:
De vrije training verliep goed voor Milan die zich duidelijk goed voelde op de Yamaha. Tijdens de eerste kwalificatie was het circuit nog nat en hingen er donkere wolken.  Toch besloot de scholier op droogweerbanden het circuit op te gaan. Het circuit werd steeds droger en dus sneller. Lang stond Milan op een tweede tijd maar met nog 10 minuten te gaan kwamen er nog drie onderdoor. In de slotfase begint het opnieuw te regenen dus Milan kan zijn vijfde tijd vast houden. Tijdens de tweede kwalificatie regen het ook dus de tijden worden niet verbeterd.
In de warming up op zondagochtend voelt Milan een probleem waarna het team veel werk moet verrichten. De koppeling wordt in 90 minuten vervangen naast de gewoonlijke preparatie voor een wedstrijd. Met de verse koppeling is de start van de eerste wedstrijd niet zo goed. Toch heeft hij de gehele wedstrijd de leiding in de stock klasse stevig in handen. De eerste overwinning is een feit voor fe coureur uit Heerlen.
De start van de tweede race is geweldig en Milan gaat als tweede de eerste bocht in. Een collega gaat wat ruim waardoor Milan ook extra meters moet maken en daardoor gaan er plaatsen verloren. Op het eerste rechtenstuk komen de supersport-rijders op snelheid voorbij maar Milan pikt aan! Hierdoor neemt hij afstand van de overige rijders in zijn klasse. Ook de tweede race wordt door de Yamaha-rijder gewonnen.
Het was dus een geslaagd weekend. De volgende wedstrijd is van 8 tot 10 september in Assen.

Volgende keer:
Het was dus een geslaagd weekend. De volgende wedstrijd is van 6 tot 8 september in Assen. Ondanks het missen van een aantal wedstrijden bezet Milan nu al de zevende plaats in de tussenstand.

Uitslag IDM SuperStock600; Most, CZ:
Race  1
1 Milan Merckelbagh NL Yamaha
2 Stefan Ströhlein D Yamaha
3 Tom Kohnen B Yamaha
4 Moritz Jenkner D Yamaha
5 Jan Schmidt D Yamaha

Race  2
1 Milan Merckelbagh NL Yamaha
2 Paul Frode D Honda
3 Stefan Ströhlein D Yamaha
4 Jan Schmidt D Yamaha
5 Tom Kohnen B Yamaha

Tussenstand na 5 wedstrijden:
1 Stefan Ströhlein D Yamaha 186
2 Jan Schmidt D Yamaha 126
3 Paul Frode D Honda 120
4 Tom Kohnen B Yamaha 119
5 Moritz Jenkner D Yamaha 97
7 Milan Merckelbagh NL Yamaha 90

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Tiny Klosters

Delen