Persbericht – Milan Merckelbach tweede keer op het podium.

Gemert – De afgelopen weken waren hectisch voor Milan Merckelbagh die de samenwerking met Benro Racing vroegtijdig zag eindigen. Door verschillende inzichten besloot de 18-jarige coureur en het Limburgse team hun samenwerking direct te beëindigen. In Schleiz stond Milan er gewoon weer dankzij MGM Racing Performance. En hoe kun je een team nu mooier bedanken dan met podiumplaatsen?

Races:
De rest van het seizoen gaat Milan uitkomen in de SuperStock600 waar je reglementair minder ruimte krijgt. Een klasse waarin de stuurman dus het verschil kan maken met een goede groep mensen om zich heen. In de kwalificatie weet de coureur uit Heerlen zich als derde te plaatsen voor de wedstrijden. De eerste race van het weekend begint goed wanneer Milan goed uit de start komt. Op het oudste stratencircuit van Duitsland ligt een zeer snelle S-bocht en daar wil Milan het buitenom proberen. Dan heb je een groot hart nodig want de snelheid ligt daar iets boven de 200 kilometer per uur!
De actie verloopt echter niet vlekkeloos en Milan komt naast het asfalt! Of het door zijn cross ervaring komt is gissen maar Milan komt goed door de grintbak en kan dus verder. Vanuit het achterveld moet hij zich naar voren knokken en dat doet de scholier! Milan weet terug te komen naar een tweede plaats!
In de eerste race is pole-starter Jenkner onderuit gegaan en hij kan de tweede race niet van start gaan door schade aan zijn motor. De strijd om de overwinning zal dus gaan tussen Milan en Ströhlein. De MGM-rijder heeft de beste start en hij neemt de leiding. Ströhlein weet in de tweede helft van de wedstrijd de aansluiting te vinden maar Milan geeft zich niet gewonnen. Het publiek geniet van een mooi duel. Net voor het ingaan van de laatste ronde weet Ströhlein net voor een bocht een achterblijver te passeren. Milan moet wachten tot na de bocht en daarmee verliest hij de aansluiting. Ströhlein wint de tweede race waarin Milan opnieuw tweede wordt.

Milan Merckelbagh:
“Natuurlijk had ik graag gewonnen maar mijn collega wist slim gebruik te maken van de achterblijver. Ik kijk terug op een prachtig weekend. Ik wil MGM Racing Performance hartelijk danken voor hun steun en gastvrijheid. Ik ben trots op de resultaten. Hét is geweldig om het team te bedanken met twee podiumplaatsen.”

Volgende keer:
Over twee weken gaat het IDM verder in Tsjechië, dan wordt er gereden op het circuit van Most.

Uitslag IDM SuperStock600; Schleiz, D:
Race  1
1 Stefan Ströhlein D Yamaha
Milan Merckelbagh NL Yamaha
3 Paul Fröde D Honda
4 Tom Kohnen B Yamaha
5 Jan Schmidt D Yamaha

Race  2
1 Stefan Ströhlein D Yamaha
Milan Merckelbagh NL Yamaha
3 Tom Kohnen B Yamaha
4 Paul Frode D Honda
5 Jan Schmidt D Yamaha

Door: Steven van Kempen/KEMCO

Delen