Persbericht – Merckelbagh scoort drie punten in thuiswedstrijd

Gemert – De derde wedstrijd van het IDM werd verreden op het circuit van Zolder. De Belgische wedstrijd is voor zowel Milan Merckelbagh als Benro Racing de thuiswedstrijd en dat zorgt natuurlijk voor extra sfeer en gasten. De speciaal opgebouwde hospitality werd heel goed bevolkt, het was goed vertoeven onder de felle zonnestralen. Er moesten twee races worden verreden, de eerste wedstrijd werd de coureur uit Heerlen als dertiende afgevlagd. De tweede wedstrijd werd helaas niet verreden nadat er tijdens en andere wedstrijd een oliespoor op het asfalt was gekomen. De wedstrijdleiding heeft geprobeerd om alles schoon te krijgen maar dit lukt niet voldoende om de veiligheid te waarborgen. Het weekend in Zolder bestond dus maar uit een race.

Races:
Milan had nog niet eerder met de Yamaha R6 op dit mooie circuit gereden. Tijdens de trainingen werkte de 18-jarige coureur aan het verbeteren van zijn ritme en kwalificeerde hij zich als zeventiende voor de wedstrijden. De eerste race had de Limburger vanaf de zestiende startplaats een goede start. Er werden direct plaatsen goed gemaakt en er werd heftig gestreden om de punten. De scholier wist de gehele wedstrijd de dertiende plaats vast te houden en dat leverde hem dus drie punten op.

Milan Mercelbagh:
“Ik reed voor de eerste keer met de Supersport 600 op Zolder, dus dat was even wennen. Tijdens de vrije trainingen ging het steeds iets beter, maar ik was niet helemaal tevreden over mijn kwalificatie. Ik had graag iets verder naar voren gestaan. In de race wist ik mijn tempo wel te verbeteren en ik haakte lang aan bij een goed groepje. Ik had wel gehoopt op een iets beter resultaat en dit had ik graag willen behalen in de tweede race. Erg jammer dat die niet doorging, ook voor alle mensen die kwamen kijken. Ik wil mijn sponsoren, de mensen die zijn komen kijken en het team bedanken! In Schleiz gaan we er weer voor!”

Volgende keer:
Nu gaan Benro Racing en Milan zich opmaken voor de vierde wedstrijd van het IDM kampioenschap. Deze wedstrijd zal worden verreden in het weekend van 28 juli op het circuit van Schleiz. Daar gaat Milan proberen zich beide races in de punten te rijden.

Uitslag IDM Supersport600; Zolder, B:
Race  1
1 Max Enderlein D Yamaha
2 Tom Toparis Aus Yamaha
3 Marc Buchner D Yamaha
4 Martin Vugrinec Cro Yamaha
5 Wayne Tessels NL Yamaha
13 Milan Merckelbagh NL Yamaha

Race  2
1 = Afgelast
2
3
4
5

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Benro Racing

Delen