Persbericht – Het eerste punt is binnen voor Milan Merckelbagh.

Na intensieve behandelingen aan zijn enkel wist Milan Merckelbaghop tijd ‘fit’ te zijn voor de tweede wedstrijd van de International Deutsche Meisterschaft. Op het circuit van Oscherleben wist de Yamaha-rijder een punt te scoren en dat is immers het doel van de Benro Racing-rijder. De overwinning ging naar Max Enderlein, hij wist beide wedstrijden op zijn naam te schrijven en staat ook aan de leiding in de tussenstand.

Op donderdag viel de eerste vrije training in het spreekwoordelijke water door slechte weersomstandigheden. Op vrijdag was er dan ook weinig tijd om lekker in het ritme te komen en daardoor moest Milan tevreden zijn met een zeventiende startpositie tijdens de beide wedstrijden. De eerste start van het weekend verloopt niet goed voor Milan en hij moet zich dan ook naar voren zien te werken. Na vier ronden is er echter een zware crash waardoor de wedstrijd wordt stilgelegd. De herstart verloopt voor Milan beter en de scholier stormt snel de top tien binnen! Hij heeft de aansluiting gevonden bij een groep dat bestaat uit Guus Boes, Come Geenen en voormalig teamgenoot Vasco van der Valk. Er is een mooie strijd maar door een stuurfoutje verliest Milan even de aansluiting. In zijn haast deze fout goed te maken komt hij even op de ‘curbstone’ en de Yamaha-rijder komt in onbalans. Het gevolg is een valpartij waardoor hij zijn team het nodige werk bezorgt!
De Venlose team werkt bijzonder hard om de motor weer wedstrijd klaar te krijgen voor de tweede race van het weekend. Ook nu komt Milan goed uit de start en komt hij weer in het groepje van Boes, Geenen en Van de Valk. De eerste helft verloopt alles naar wens maar dan begint de enkelblessure op te spelen en moet het tempo omlaag. Uitrijden is het belangrijkste doel deze wedstrijd en dat lukt de coureur uit Heerlen. Met een vijftiende plaats scoort hij zijn eerste punt van het seizoen!

Reactie:
“In eerste instantie had ik niet verwacht om dit weekend al te kunnen rijden. De behandelingen hebben bijzonder goed gewerkt en ik kon ik toch in actie komen. De eerste race wilde ik te snel mijn foutje goed maken waardoor ik op de ‘curb’ kwam en onderuit ging. De tweede race had ik een top 10 notering moeten kunnen pakken maar de pijn werd te heftig. Ik ben niet helemaal tevreden over het weekend maar gezien de vele en zware valpartijen ben ik vooral blij om zonder een zware blessure huiswaarts te keren .Het was een heftig en emotioneel weekend en wil ik alle betrokkenen veel sterkte toe wensen!” aldus Milan na de tweede race van de Speedweek.

Volgende keer
Op 22-23 juni gaat dit kampioenschap verder in het Belgische Zolder. Het Benro Racing Team zal daar groots uitpakken met een grote hospitality tent waar de firma In den Hof de catering tot in de puntjes zal gaan verzorgen.

Uitslag IDM Supersport600; Oscherleben, D:
Race  1
1 Max Enderlein D Yamaha
2 Martin Vugrinec Cro Yamaha
3 Gabriel Noderer D Kawasaki
4 Sander Kroeze NL Yamaha
5 Daniel Rubin D Yamaha
DNF Milan Merckelbagh NL Yamaha
DNF Tom Toparis Aus Yamaha

Race  2
1 Max Enderlein D Yamaha
2 Tom Toparis Aus Yamaha
3 Sander Kroeze NL Yamaha
4 Wayne Tessels NL Yamaha
5 Martin Vugrinec Cro Yamaha
15 Milan Merckelbagh NL Yamaha

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Benro Racing

Delen