Persbericht – Tegenvaller, Milan Merckelbagh raakt geblesseerd!

De eerste wedstrijd van het International Deutsche Meisterschaftis niet goed verlopen voor Milan Merckelbagh. Op de fraaie Lausitzring kwam de Limburger tijdens de eerste race hard ten val. Bij deze highsider liep hij een voetblessure op waardoor hij van de wedstrijdarts een startverbod kreeg voor de tweede race van de dag. Een tegenvaller voor zowel de coureur uit Heerlen als het Limburgse Benro Racing. Er was ook goed nieuws te melden want teamgenoot Tom Toparis wist de eerste wedstrijd van het seizoen op zijn naam te schrijven!

Vanaf de vijfde startrij komt Milan heel erg goed uit de startblokken. De Yamaha-coureur komt als zevende uit de eerste ronde om even later de zesde plaats in handen te krijgen Bij het uitkomen van bocht vijf maakt Milan een flinke highsider met een forse klap op het asfalt als gevolg. De impact wordt door de enkel opgevangen en deze bezeerd de scholier dan ook. Na een bezoek aan de wedstrijdarts krijgt Milan een startverbod, het weekend komt dus vroegtijdig ten einde. Morgen worden er foto’s gemaakt in het ziekenhuis en dan zal er meer duidelijkheid komen over de herstelperiode.

“Al met al mag ik terugkijken op een geslaagd weekend alleen het aantal punten valt tegen. Mijn start was heel goed en kon snel de zesde plaats in handen nemen. Voor in het wist lag ik ernaast! Het was een leerzaam weekend, ik heb heel veel geleerd dankzij en intensieve samenwerking met mijn Australisch teamgenoot Tom Toparis. Ik ben ook blij dat hij de wedstrijd heeft kunnen winnen. De volgende week verwacht ik er gewoon weer bij te zijn!” blikt Milan direct even vooruit.

Uitslag IDM Supersport600; Lausitzring, D:
Race  1
1 Sander Kroeze NL Yamaha
2 Max Enderlein D Yamaha
3 Tom Toparis Aus Yamaha
4 Gabriel Noderer D Kawasaki
5 Daniel Rubin D Yamaha
DNF Milan Merckelbagh NL Yamaha

Race  2
1 Tom Toparis Aus Yamaha
2 Max Enderlein D Yamaha
3 Daniel Rubin D Yamaha
4 Martin Vugrinec Cro Yamaha
5 Dennis Lippert D Yamaha
DNS Milan Merckelbagh NL Yamaha

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Benro Racing

Delen