Persbericht – IDM (30-09-2018)

Top acht voor Milan Merckelbagh!

Milan Merckelbagh heeft een mindere kwalificatie kunnen ombuigen naar twee geweldige wedstrijden in Hockenheim. Vanaf een achttiende startplaats finishte Merckelbagh tweemaal als achtste. Tijdens de finale van het sterk bezette IDM Kampioenschap wist de Limburger zich gesteund door vele supporters op de tribune. De Benro Racing-rijder sluit het kampioenschap dus erg knap af en kijkt tevreden terug naar 2018.

De 17-jarige coureur wist het seizoen dus heel goed af te sluiten ondanks een schuiver in de training. Hierdoor ging er kostbare rijtijd verloren maar toen de startlichten uitgingen kwam de echte ‘racer’ boven in de Yamaha-rijder. In beide races weet Milan zich erg knap naar voren te werken om met twee achtste plaatsen de wedstrijden af te sluiten. De scholier heeft binnen een paar wedstrijden op de Supersport600 motor laten zien dat hij met de top tien mee kan in dit competitieve deelnemersveld.

Merckelbagh: ‘In de vrije trainingen moest ik wennen aan deze baan, omdat ik nog niet eerder met de Supersport op Hockenheim had gereden. In de kwalificaties ging het even iets moeilijker en het lukte het niet om de tijd te rijden waarop ik had gehoopt. In de wedstrijden ging het geweldig en ik had beide keren een goede start. Ik ben heel tevreden over het tempo dat ik heb kunnen rijden en dat ik twee keer achtste ben geworden! Het is een goede stap geweest om naar Supersport klasse te gaan en ik kijk dan ook uit naar het volgende seizoen. Ik wil natuurlijk het team harte danken voor dit geweldige seizoen en vooral teambaas Sraar van Rens. Hij gaf mij de mogelijkheid om nu al in de SSP 600 te rijden.”

Het IDM Kampioenschap kwam tot een einde maar het seizoen is nog niet voorbij. Op 13 oktober hoopt Milan in actie te kunnen komen op het circuit van Assen tijdens de OW Cup.

Uitslag IDM Supersport600; Hockenheim, D:
Race 1
1 Daniel Rubin D Yamaha
2 Patrick Hobelsberger D Yamaha
3 Sander Kroeze NL Yamaha
4 Max Enderlein D Yamaha
5 Christoph Beinlich D Yamaha
8 Milan Merckelbagh NL Yamaha

Race 2
1 Kevin Wahr D Yamaha
2 Sander Kroeze NL Yamaha
3 Daniel Rubin D Yamaha
4 Marc Buchner D Yamaha
5 Max Enderlein D Yamaha
8 Milan Merckelbagh NL Yamaha

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Henk Teerink

Delen