Persbericht – IDM (09-09-2018)

Merckelbagh boekt vooruitgang op TT Circuit.

Hoewel het circuit van Zolder dichterbij is vanuit Heerlen is en blijft Assen toch de thuis wedstrijd van Milan Merckelbagh. De 17-jarige coureur wist goed voor de dag te komen tijdens de IDM-wedstrijd op het circuit van Drenthe. Met een veertiende en achttiende plaats scoorde hij minder punten dan gehoopt maar de rondentijden werden keer op keer scherper gezet door de scholier!

Voor de Limbuger was het de tweede keer dat hij op de Yamaha R6 kon stappen maar de circuit kennis maakte veel goed. Met een negentiende startplaats was Milan niet tevreden maar dat maakte hem nog hongeriger voor de twee wedstrijden die op het programma staan! In de eerste race kende Merckelbagh een hele goede start en won daarbij meerdere posities. De aansluiting bij een groep van vier rijders wordt gevonden en een voor een krijgen ze het nakijken. Milan komt als dertiende over de finish en zonder de ‘gast-rijders’ wordt de Benro Racing-coureur als tiende geklasseerd voor de punten in het IDM kampioenschap!

Ook tijdens de tweede race van het weekend was Milan weer sterk uit de startblokken gekomen na het uitgaan van de startlichten. De twaalfde plaats had de Heerlenaar stevig in handen maar hij wilde meer! Met nog vier ronden te gaan ging het mis en stapte hij van de Yamaha. Gelukkig bleven beide ongedeerd en kon de wedstrijd worden voortgezet. Er worden vervolgens nog drie plaatsen goed gemaakt waardoor de finish als achttiende wordt bereikt. Omdat er diverse gastrijders voor hem waren geëindigd, scoorde Milan opnieuw punten voor het IDM Supersport600 kampioenschap!

Milan Merckelbagh:
“Ik heb het hele weekend weer stappen vooruit kunnen zetten. Ik was na de kwalificatie een beetje teleurgesteld over mijn positie. In de race heb ik in een 1’43.8 kunnen rijden, een hele goede tijd voor mijn eerste keer met de R6 op Assen. Het resultaat in de eerste race was goed. Helaas in de tweede race gevallen, maar ik heb de motor nog wel weer snel kunnen oprapen en nog weer drie rijders kunnen pakken. Ik heb het erg naar mijn zin gehad en ik hoop dat het in Hockenheim ook zo gaat.”

De finale van het IDM Kampioenschap wordt over drie weken verreden. Van 28-29-30 september worden de punten verdeeld op het circuit van Hockenheim.

Uitslag IDM Supersport600; Assen, NL:
Race 1
1 Rob Hartog NL Kawasaki
2 Glenn van Straalen NL Suzuki
3 Daniel Rubin D Yamaha
4 Kevin Wahr D Yamaha
5 Vasco van der Valk NL Yamaha
14 Milan Merckelbagh NL Yamaha

Race 2
1 Glenn van Straalen NL Suzuki
2 Daniel Rubin D Yamaha
3 Sander Kroeze NL Yamaha
4 Vasco van der Valk NL Yamaha
5 Scott Deroue NL Kawasaki
18 Milan Merckelbagh NL Yamaha

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Frank van de Pol

Delen