Persbericht – IDM (26-08-2018)

Geweldig debuut voor Milan Merckelbagh!

Milan Merckelbagh maakte op de Lausitzring zijn debuut op de Yamaha R6 van Benro Racing in de IDM Supersport600 klasse. Daarbij liet de Limburger een zeer positieve indruk achter met een prachtige elfde plaats in de tweede race.

Milan reed zijn allereerste meters op de Yamaha R6 in de IDM Supersport categorie en hij verbaasde vriend en vijand door zeer snel progressie te maken. Merckelbagh kwalificeerde zich als vierentwintigste op de Lausitzring, maar in de races wist hij zijn tempo flink op te schroeven. In de eerste race leverde dit een zestiende positie op, maar in de tweede race wist de 17-jarige coureur naar een keurige elfde plaats toe te rijden. Een zeer geslaagd openingsweekend voor Merckelbagh in de IDM Supersport klasse.

Milan Merckelbagh:
‘In de eerste sessies was het natuurlijk erg wennen op de motor, maar ik heb genoten van het weekend. Niemand had verwacht ik deze resultaten zou kunnen rijden bij mijn eerste races in de Supersport600 klasse. Ik heb in samenwerking met het team gedurende de trainingen en wedstrijden veel stappen gemaakt als rijder. Ik ben super tevreden en ik kan dan ook niet wachten om in Assen weer op de Yamaha R6 te stappen!’

Het volgende evenement is de thuisrace van Benro Racing van 7 t/m 9 september op het TT Circuit van Assen. Het team hoopt dan voor het Nederlandse publiek mooie resultaten neer te zetten in de IDM Supersport categorie!

Uitslag IDM Supersport600; Lausitzring, D:
Race 1
1 Marc Buchner D Yamaha
2 Max Enderlein D Yamaha
3 Christian Stange D Yamaha
4 Daniel Rubin D Yamaha
5 Dennis Lippert D Yamaha
9 Vasco van der Valk NL Yamaha
16 Milan Merckelbagh NL Yamaha

Race 2
1 Max Enderlein D Yamaha
2 Christian Stange D Yamaha
3 Dennis Lippert D Yamaha
4 Christoph Beinlich D Yamaha
5 Dominik Rubin D Yamaha
9 Vasco van der Valk NL Yamaha
11 Milan Merckelbagh NL Yamaha

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Onbekend

Delen