Persbericht – Directe overstap SS600

MERCKELBAGH MAAKT DIRECT OVERSTAP NAAR SS600.

Heerlen – Milan Merckelbagh maakt per direct de overstap van de IDM Supersport 300 naar de IDM Supersport 600 klasse. Dit besluit heeft Benro Racing met de 17-jarige coureur genomen na een evaluatie van de eerste seizoenshelft. Benro Racing zal dus voortaan uitkomen met twee rijders in de Supersport 600 categorie. Merckelbagh begon het seizoen 2018 voor Benro Racing in de Duitse IDM Supersport 300 categorie. Er is momenteel veel discussie over het reglement in deze raceklasse en deze ontwikkeling was zeker niet in het voordeel van Merckelbagh. Wel kon de coureur uit Heerlen tijdens alle voorgaande evenementen strijden voor de positie van snelste Yamaha-rijder in zijn klasse.

Benro Racing kan nu bekend maken dat Merckelbagh per direct zal gaan rijden in de IDM Supersport 600 klasse. Gezien de huidige situatie en de goede ontwikkeling van Merckelbagh heeft het team in overleg met de coureur besloten om nu tijdens het seizoen al over te stappen naar de Yamaha R6. Deze transfer past tevens goed bij de doelstelling van Benro Racing om jonge coureurs te begeleiden naar een hoger niveau. Met deze vervroegde overstap kan Merckelbagh zich klaarstomen voor het seizoen 2019.

Hierdoor zal Benro Racing vanaf de volgende races, die van 24 t/m 26 augustus wordt verreden op de Lausitzring, te zien zijn met zowel Vasco van der Valk als Merckelbagh in de IDM Supersport 600 klasse. De thuisrace van Benro Racing zal zijn van 7 t/m 9 september, wanneer het team rijdt tijdens de Nederlandse ronde van het IDM kampioenschap op het TT Circuit Assen.

Milan Merckelbagh: ‘Dit is het eerste seizoen dat ik uitkom voor een raceteam en hebben we samen heel hard gewerkt om zo competitief mogelijk te presteren, maar gezien het huidige reglement kan ik niet verder komen dan een zesde plaats. Ik ben dan ook erg blij dat ik mogelijkheid krijg om over te stappen naar de Supersport 600 klasse. Momenteel worden er veel overuren gedraaid om de motor klaar te krijgen voor de komende wedstrijd. Ik ben hier alle mensen binnen het team ontzettend dankbaar voor. Ik kijk erg uit naar mijn eerste meters met de Yamaha R6, die ik zal gaan maken op de Lausitzring.’

Teammanager Sraar van Rens: ‘De overstap van Milan naar een Yamaha R6 is in onze ogen de juiste keuze. We hopen samen met Milan de tweede helft van het seizoen vertrouwen te ontwikkelen en leermeters te maken op deze motor. Ondanks de vakantieperiode van de teamleden en de zeer krappe planning ben ik ervan overtuigd dat we de Yamaha R6 op tijd raceklaar hebben. Ik kijk dan ook uit naar een mooi raceweekend op de Lausitzring samen met Milan en Vasco!’

Fotograaf: Henk Teerink

Delen