Persbericht – IDM (29-07-2018)

Merckelbagh knokt zich naar top tien noteringen.

Op het spectaculaire circuit van Schleiz kwam Benro Racing afgelopen weekend in actie voor het IDM kampioenschap. Milan Merckelbagh keerde na prachtige gevechten in de IDM Supersport 300 klasse met een zesde en achtste plaats terug naar Heerlen. Jan-Ole Jahnig wist beide wedstrijden op zijn naam te schrijven.

In het weekend van 27 t/m 29 juli werd de derde ronde van het IDM kampioenschap verreden op het semipermanente circuit van Schleiz. Milan kwam in de IDM Supersport 300 trainingen goed voor de dag en zette een achtste tijd neer in de kwalificatie.

Merckelbagh had een sterke start in de eerste wedstrijd en haakte aan bij de kopgroep. In de tweede ronde kwam 17-jarige Limburger even iets buiten de baan, waardoor hij een paar plaatsen moest prijsgeven. Merckelbagh wist zich goed te herpakken en wist zijn Yamaha R3 naar een zesde plaats te sturen bij het vallen van de finishvlag. In de tweede manche maakte Merckelbagh de gehele wedstrijd deel uit van een groepje bestaande uit vier coureurs. Opnieuw waren er constant positiewisselingen, waarbij Merkcelbagh als achtste over de finish kwam. De jonge Limburger staat nu op een zesde positie in het kampioenschap.

Merckelbagh: ‘Ik ben tevreden met mijn weekend. Ik heb in beide wedstrijden kunnen strijden voor de snelste Yamaha-rijder met onder andere Jeffrey Buis. In de eerste race was ik de snelste Yamaha en in de tweede race wist Jeffrey net van mij te winnen. We hebben allebei hard gereden en het waren mooie gevechten op dit gave circuit.’

De volgende ronde van het IDM kampioenschap wordt van 24 t/m 26 augustus verreden op de beroemde Laustizring.

Uitslag IDM Supersport300; Schleiz, D:
Race 1
1 Jan-Ole Jahnig D KTM
2 Maximilian Kappler D KTM
3 Toni Erhard D KTM
4 Dion Otten NL Honda
5 Troy Beinlich D Kawasaki
6 Milan Merckelbagh NL Yamaha

Race 2
1 Jan-Ole Jahnig D KTM
2 Victor Steeman NL KTM
3 Toni Erhard D KTM
4 Maximilian Kappler D KTM
5 Dion Otten NL Honda
8 Milan Merckelbagh NL Yamaha

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Kees Siroo

Delen