Persbericht – IDM (08-07-2018)

Merckelbagh scoort goed in thuiswedstrijd.

Gemert – Na bijna drie maanden ging afgelopen weekend het IDM kampioenschap eindelijk verder in het Belgische Zolder. Voor Benro Racing en Milan Merckelbagh een thuiswedstrijd want dichterbij wordt er niet gestreden om de punten. De coureur uit Heerlen rijdt twee spectaculaire races en hij wordt vijfde en achtste.

De trainingen op het circuit van Zolder worden optimaal gebruikt door Milan en zijn team. De afstelling van de Yamaha wordt keer op keer verbeterd en dat levert de scholier een zesde startplaats op. Vanaf de tweede startrij mag Milan dus aan de ’thuis’ wedstrijden beginnen.
In de eerste race maakt Merckelbagh deel uit van een groep rijders dat strijdt om de vierde plaats. Het is een een bloedstollend gevecht waarin de 17-jarige coureur zich regelmatig vooraan in de groep laat zien. In de voorlaatste ronde werd Merckelbagh echt aangetikt door een collega waardoor de Yamaha-coureur even buiten de baan komt. Gelukkig blijft Milan op beide wielen en dan hij verder maar hij moet genoegen nemen met de achtste plaats. Ook in de tweede race vecht Merckelbagh voor de vierde plaats, deze keer met twee andere Yamaha-rijders. Na een mooi duel finisht de Limburger als vijfde.

Merckelbagh: ‘Ik heb twee mooie wedstrijden gereden en snelle rondetijden gezet. Het was ook gaaf om in Zolder te rijden en dat er veel mensen kwamen kijken. Het was jammer van het resultaat in de eerste race, maar ik was blij met mijn vijfde plaats in de tweede race. Ik hoop in de komende evenementen echt mee te kunnen doen voor het podium”

De volgende ronde van het IDM kampioenschap is over drie weken (27 t/m 29 juli) op het circuit van Schleiz. Merckelbagh zal volgende week in actie komen tijdens de Grand Prix op de Sachsenring in de Supersport 300 klasse, die daar in het bijprogramma van start zal gaan.

Uitslag IDM Supersport300; Zolder, B:
Race 1
1 Dion Otten NL Honda
2 Victor Steeman NL KTM
3 Toni Erhard D KTM
4 Kevin Mijwaart NL Yamaha
5 Finn de Bruin NL Yamaha
8 Milan Merckelbagh NL Yamaha

Race 2
1 Victor Steeman NL KTM
2 Dion Otten NL Honda
3 Toni Erhard D KTM
4 Kevin Mijwaart NL Yamaha
5 Milan Merckelbagh NL Yamaha

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Kees Siroo

Delen