Persbericht – IDM 300 (29-04-2018)

Milan Merckelbagh tevreden over de eerste wedstrijd.

Gemert – Op het circuit van Oschersleben is Milan Merckelbagh goed aan het Internationale Deutsche Meisterschaft (IDM) begonnen. De Limburger wist beide wedstrijden op een zevende plaats over de finish te komen. Daarmee kijkt de Benro Racing-rijder tevreden terug op het eerste IDM weekend dat werd gewonnen door landgenoot Victor Steeman.

De kwalificatie op het Motorsport Arena Oscherleben verliep goed voor Milan die zich als achtste wist te kwalificeren voor de twee races later het weekend. Vanaf de derde startrij komt de coureur uit Heerlen goed uit de start en hij vindt de aansluiting bij een groepje dat knokt op de vijfde plaats. Door een klein foutje zakt de Yamaha-rijder terug naar de zevende plaats en verliest hij de aansluiting. De achterstand wordt in de slotfase van de wedstrijd kleiner maar de aansluiting helemaal terug vinden lukt niet en Milan wordt zevende.
De tweede race van het weekend lijkt heel veel op de eerste. De start is opnieuw goed en Milan komt weer in hetzelfde groepje terecht. De rijders maken het elkaar moeilijk en voor iedere meter wordt gevochten. Het is een prachtige strijd die ook nu voor Milan een zevende plaats brengt.

Reactie Milan Merckelbagh: ‘Tijdens de trainingen hebben we gewerkt aan de vering, waardoor ik gedurende het weekend stappen kon maken qua rondentijden. In de eerste race had ik een mooi gevecht met Dion Otten en Finn de Bruin. In de loop van de race verloor ik helaas de aansluiting. In de tweede race zat ik in hetzelfde groepje en toen kon ik tot einde daarmee vechten. Ik ben tevreden met mijn uitslag en dat ik de race als beste Yamaha-rijder heb kunnen afsluiten. Ik hoop dat we deze lijn in de komende races kunnen doortrekken!”

Volgende keer
Op 7-8 juli gaat het kampioenschap verder voor Milan, dan komt het IDM naar het circuit van het Belgische Zolder. Voor die tijd staan er nog een wedstrijd in Italie op de planning.

Uitslag IDM Supersport300; Oscherleben, D:
Race 1
1 Maxi Kappler D KTM
2 Victor Steeman NL KTM
3 Jan-Ole Jahnig D
4 Toni Erhard D
5 Dion Otten NL Honda
7 Milan Merckelbagh NL Yamaha

Race 2
1 Victor Steeman NL KTM
2 Toni Erhard D
3 Maxi Kappler D KTM
4 Jan-Ole Jahnig D
5 Dion Otten NL Honda
7 Milan Merckelbagh NL Yamaha

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Ad van de Graaf

Delen